Εθελοντική Αιμοδοσία από το δημοτικό σχολείο Γρα Λυγιάς στην Ιεραπέτρα, αφιερωμένη στον δάσκαλο τους

  • Τετάρτη, 2 Μάιος 2018 17:17
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Γέμισαν την πόλη με παλιάτσους και βρήκαν ένα ευφάνταστο τρόπο να μας κινήσουν το ενδιαφέρον ο σύλλογος γονέων του δημοτικού σχολειού Γρα-Λυγιάς και οι εθελοντές του. .

Αν και μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες δράσεις φέτος έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Με αφορμή λοιπόν την Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνουν αυτή την Κυριακή 6 Μαΐου στο δημοτικό σχολειό Γρα-Λυγιας για τρίτη χρόνια και είναι αφιερωμένη στο δάσκαλο Δημήτρη Βελιμπαση που έφυγε νωρίς. Δημιούργησαν ένα βίντεο για την προώθηση της δράσης τους βασισμένο στο τραγούδι ο «παλιάτσος».

Με σύνθημα «Άκου το τραγούδι μας και κάνε κάτι μαγικό» οι μαθητές ντυμένοι παλιάτσοι βγαίνουν στους δρόμους της πόλης, ενώνονται, και γίνονται εκατό, όπως λένε οι στίχοι του τραγουδιού και μας προτρέπουν να ενωθούμε μαζί τους και να δώσουμε ΑΙΜΑ για όσους το χρειάζονται.

Το μονό σίγουρο από τα σχόλια που διαβάσαμε στην σελίδα του συλλόγου στο Facebook (https://www.facebook.com/silogosgoneongralygias/ ) είναι ότι κατάφεραν να συγκινήσουν και να περάσουν το μήνυμα.

Θα μαστέ όλοι λοιπόν εκεί την Κυριακή να στηρίξουμε αυτήν την εθελοντική αιμοδοσία και να δείξουμε ότι τα παιδιά κατάφεραν να μας κινητοποιήσουν ακούγοντας το τραγούδι τους και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μαζί τους κάτι μαγικό γιατί….

“Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου,
απ τον κόσμο.
Εμείς τραγουδάμε
για να σμίξουμε τον κόσμο. ”
– Γιάννης Ρίτσος