Τιμούν την Κρητικής καταγωγής διεθνή σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη στο Μουσείο Ηρακλείου

Η Κρητικής καταγωγής σχεδιάστρια ρούχων υψηλής ραπτικής Σοφία Κοκοσαλάκη θα τιμηθεί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που θα γίνει στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου 12 Μαίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Η διεθνούς φήμης Κρητικιά σχεδιάστρια θα τιμηθεί για την για την προσφορά της στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Κρήτης, στα πλαίσια μεγάλης εκδήλωσης στο Μουσείο με θέμα: “Ο Μινωικός πολιτισμός εμπνέει τους σύγχρονους δημιουργούς”.

Στην εκδήλωση που οργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 θα συμμετέχωους ως ομιλητές σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί, διακεκριμένοι αρχαιολόγοι, επιστήμονες και δημοσιογράφοι συμμετέχουν ως ομιλητές στην εκδήλωση που διοργανώνεται

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, σηματοδοτεί την έναρξη παράλληλης έκθεσης με πρωτότυπες σύγχρονες δημιουργίες, εμπνευσμένες από τον Μινωικό πολιτισμό, και πλαισιώνεται από εργαστήρια αρχαίων τεχνικών.

Ποιά είναι η Σοφία Κοκοσαλάκη

Η Σοφία Κοκοσαλάκη είναι σχεδιάστρια της μόδας και διαθέτει την δική της εταιρεία ρούχων με έδρα το Λονδίνο. Ντύνει μερικές από τις πιο γνωστές σταρ του Χόλυγουντ όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Κριστίνα Ρίτσι, η Κέιτ Χάντσον, η Νταϊάνα Κρούγκερ, η Κάμερον Ντίαζ και πολλές άλλες. ρούχων υψηλής ραπτικής. Κατάφερε να εδραιωθεί στον χώρο

Γεννήθηκε το 1972 στην Ελλάδα και οι ρίζες της κρατούν από την Κρήτη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως το πάθος της ήταν η μόδα. Το 1998 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Central Saint Martins College of Art and Design του Λονδίνου.

Το 1999 ξεκίνησε τη δική της ομώνυμη μάρκα ρούχων και μάλιστα έλαβε το βραβείο σχεδιαστών «Elle Designer Award» και το «Art Foundation Award for Fashion» το 2002. Το 2004 λαμβάνει το βραβείο Σχεδιαστή της Νέας Γενιάς «New Generation Designer award» και οι δημιουργίες της φιγουράρουν πλέον στις σελίδες όλων των δημοφιλών περιοδικών όπως το Vogue, το Harper’s Bazaar κ.α.

«Στην Ελλάδα δεν μπορείς να εξελιχθείς σε αυτό το χώρο, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ακόμη. Δυστυχώς, έπρεπε να φύγω» δήλωσε σε παλιότερη συνέντευξή της.

Το 2004 γίνεται παγκοσμίως γνωστή αναλαμβάνοντας να σχεδιάσει τα ρούχα για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του και μάλιστα το εντυπωσιακό φόρεμα της Ισλανδής τραγουδίστριας Μπγιορκ ήταν αυτό που έκλεψε την παράσταση.

 

Έχει συνεργαστεί με μεγάλους οίκους, όπως με την ιταλική εταιρία δερμάτινων Ruffo, τον οίκου Madeleine Vionnet, όπου παρέμεινε μόνο ένα χρόνο για να επικεντρωθεί στη δική της σειρά ρούχων και με τον όμιλο μόδας Staff International.

 

Αυτό που κάνει τα ρούχα της να ξεχωρίζουν είναι τα χειροποίητα στοιχεία σε συνδυασμό με το αρχαιοελληνικό στυλ. Τελευταία, λάνσαρε την δική της σειρά νυφικών, που μαζί με τα ρούχα και τα αξεσουάρ (ζώνες, γυαλιά, κοσμήματα, παπούτσια) έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό στην Αγγλία, στη Ρωσία, αλλά και στη Σαουδική Αραβία.