Ήρθε η στιγμή να κάνεις detox στη ντουλάπα σου

Κάθε φορά που αλλάζουμε σεζόν, κάνουμε κι αυτήν την απαραίτητη οργάνωση στην ντουλάπαμας. Για την ακρίβεια, τα χειμερινά θα πάνε στο πατάρι ή σε οποιονδήποτε άλλο αποθηκευτικό χώρο, και τα ανοιξιάτικα – καλοκαιρινά ρούχα θα “κατέβουν” και θα μπουν στο αγαπημένο και μικρό μας βεστιάριο. Και τότε είναι που ξεκινάει… ο χαμός! Ρούχα και παπούτσια παντού, ακαταστασία, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τι θέλεις να κρατήσεις, και είναι αυτή η φάση που έχεις ανοίξει την ντουλάπα και θες… να την ξανακλείσεις.

Μην αγχώνεσαι αγαπημένη μου αναγνώστρια! Σήμερα θα σου πω εφτά βήματα για να κάνεις “αποτοξίνωση” στην ντουλάπα σου, να αντικαταστήσεις τα χειμερινά με τα ρούχα αυτής της σεζόν, να την οργανώσεις και να δημιουργήσεις έναν χώρο με ρούχα και αξεσουάρ που θα ζήλευε ακόμα και η Carrie Bradshaw. Ακόμα κι αν έχεις ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μην ανησυχείς, γιατί αυτές οι συμβουλές δεν θα σου πάρουν ώρα να τις εφαρμόσεις και σίγουρα θα δώσουν ένα φοβερό αέρα ανανέωσης στην ντουλάπα σου και κατ’ επέκταση στο στιλ σου, εύκολα και γρήγορα!

 

Βήμα Νο1: “Καθάρισε” την ντουλάπα σου από τα ρούχα της περασμένης σεζόν
Ο καιρός άλλαξε και πλέον στην ντουλάπα σου δεν θα έπρεπε να βρίσκονται τα βαριά πλεκτά, τα μπουφάν και τα παλτό. Αποθήκευσέ τα στο πατάρι, αφού πρώτα τα έχεις πλύνει, τα έχεις βάλει σε ειδικές σακούλες και με διάφορα αρωματικά, και στη θέση τους βάλε τα ρούχα αυτής της σεζόν.
Σε αυτό το σημείο, για να δώσεις χώρο στα περσινά σου ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά ρούχα, θα πρέπει να κάνεις δύο ερωτήσεις στον εαυτό σου: α) Αυτό το item είναι στιλάτο ή διαχρονικό; β) Σου κάνει; Αν και στις δύο ερωτήσεις απάντησες όχι, τότε θα πρέπει να το αποχωριστείς…

 

Βήμα Νο2: Σκέψου ποια ρούχα έχεις να φορέσεις πάνω από ένα χρόνο
Γύρνα λίγο το χρόνο πίσω και σκέψου αν κάποια ρούχα που υπάρχουν στην ντουλάπα σου τα έχεις φορέσει μέσα στο χρόνο που μας πέρασε. Αν απλά έχουν θέση στην ντουλάπα σου και όχι στο στιλ σου, τότε θα πρέπει να τα αποχαιρετήσεις.
Φυσικά, δεν αναφέρομαι σε καλά φορέματα ή glam ρούχα που έτσι κι αλλιώς τα φοράς μια στο τόσο. Αναφέρομαι σε πιο casual κομμάτια που θα έπρεπε να είναι αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών σου εμφανίσεων. Αν λοιπόν, δεν τα επιλέγεις κι έχεις να τα φορέσεις πάνω από ένα χρόνο, τότε θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι τα κρατάς καθαρά για συναισθηματικούς, και όχι για πρακτικούς λόγους.

 

Βήμα Νο3: Τσέκαρε την “ευελιξία” των ρούχων
Έχεις κάποια ρούχα μέσα στην ντουλάπα σου που μπορείς να τα συνδυάσεις μόνο με έναν τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι όταν τα φοράς να κάνεις την ίδια ακριβώς εμφάνιση με την τελευταία φορά που το επέλεξες. Σαν deja vu ένα πράγμα.
Η δική μας άποψη είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να έχεις ρούχα μέσα στην ντουλάπα σου που μπορείς να τα αναδείξεις μόνο με ένα – δύο διαφορετικά στιλ. Η ντουλάπα πρέπει να απαρτίζεται από πασπαρτού κομμάτια που θα μπορείς να τα “μεταμορφώσεις” με διάφορους τρόπους και χωρίς να φαίνεσαι ίδια κάθε φορά που τα υιοθετείς στις εμφανίσεις σου.

 

Βήμα Νο4: Αντικατέστησε τα παλιά και διαχρονικά κομμάτια
Στη γυναικεία ντουλάπα πρωταγωνιστούν μερικά διαχρονικά κομμάτια που τους έχουμε αδυναμία. Ένα μαύρο σακάκι, ένα λευκό t-shirt, μια μαρινιέρα, ένα τζιν, αποτελούν κομμάτια κλειδιά των καθημερινών – και όχι μόνο – εμφανίσεων μας. Λόγω του ότι τα φοράμε συχνά – πυκνά, τείνουν να φθείρονται πιο εύκολα από κάποια άλλα. Για αυτό λοιπόν, καλό είναι να τα αντικαταστήσεις με νέα items στο ίδιο ύφος, αφαιρώντας φυσικά τα παλιά από την ντουλάπα σου. Εξάλλου, δεν έχει νόημα να κρατάς το ίδιο ρούχο δύο και τρεις φορές. Δώσε χώρο στην ντουλάπα σου σε αυτό που είναι πιο καινούριο και θα δεις ότι αυτόματα θα προσφέρει στο στιλ σου πιο “φρέσκο” αέρα, σε σχέση με το παλιό και φθαρμένο.

 

Βήμα Νο5: Κάνε meeting με τα… παπούτσια σου
Το ξέρω ότι το όνειρό σου είναι να αποκτήσεις μια ντουλάπα σαν της Carrie Bradshaw, η οποία θα έχει πολλά, διαφορετικά και εντυπωσιακά παπούτσια, αλλά πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να σκεφτείς ποια από όλα αυτά φοράς. Για παράδειγμα, υπάρχουν παπούτσια που σου είναι λίγο μικρά και όταν τα φοράς υποφέρεις, υπάρχουν παπούτσια που δεν είναι άνετα στο περπάτημα, και κάποια ακόμα που από τις τόσες φορές που τα έχεις φορέσει έχουν πλέον φθαρεί.
Σε πρώτη φάση κι αν αρνείσαι να τα πετάξεις, τότε πήγαινε σε έναν τσαγκάρη και ρώτησε αν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση. Δηλαδή, ρώτησε αμ μπορεί να σου τα μεγαλώσει λίγο, αν μπορεί να διορθώσει το τακούνι για να περπατάς πιο άνετα ή αν μπορεί να αλλάξει την όψη από τα αγαπημένα σου αλλά ταλαιπωρημένα παπούτσια. Αν δεν είναι εφικτά αυτά, τότε δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάς.

 

Βήμα Νο6: Οργάνωση εσωρούχων
Έχεις ένα συρτάρι “τίγκα” στα εσώρουχα που συνήθως είναι και το πιο ακατάστατο. Εκεί υπάρχουν σλιπ και σουτιέν που έχεις αγοράσει τα τελευταία χρόνια και όλα είναι μπερδεμένα μεταξύ τους. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι τα εσώρουχα που έχουν χάσει το αρχικό τους χρώμα και την ελαστικότητα τους δεν έχουν κανένα λόγο να είναι στην ντουλάπα σου. Δεν τα φοράς πια και πιάνουν χώρο χωρίς λόγο. Αυτά είναι συνήθως τα εσώρουχα που έχεις πάνω από τρία χρόνια. Τα πετάς λοιπόν, και ετοιμάζεσαι να πάρεις καινούργια!\

 

Βήμα Νο7: Ώρα να γίνεις business woman
Το σημερινό θέμα θα κλείσει με την εξής πολύ καλή συμβουλή. Όσα από τα ρούχα και τα παπούτσια ετοιμάζεσαι να πετάξεις, θα σε προλάβω και θα σου πω να μην το κάνεις. Όχι, δεν μετάνιωσα κάτι από αυτά που σου προανέφερα, αλλά έχω μια εκπληκτική ιδέα που μπορεί να σου προσφέρει ακόμα και χρήματα.

 

Όσα items λοιπόν, αποφάσισες να αποχαιρετήσεις, μην τρέξεις στον κάδο να τα πετάξεις. Υπάρχουν πολλά καταστήματα που μπορείς να τα ανακυκλώσεις και ή να σου δώσουν λίγα χρήματα ή να έχεις κάποια έκπτωση στο ίδιο κατάστημα. Επίσης, μπορείς να τα πουλήσεις σε second hand μαγαζιά ή ακόμα και στο internet, αν έχεις ένα πολύ καλό κομμάτι που πιστεύεις ότι θα… πιάσει τόπο.

 

Πηγή: tlife