Αυτό είναι το πιο ευεργετικό έλαιο για τον ανθρώπινο οργανισμό

  • Τρίτη, 1 Μάιος 2018 19:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Όταν αναφερόμαστε στη λεβάντα, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι το υπέροχο λιλά χρώμα, όπως επίσης και το χαρακτηριστικό άρωμά της. Πολλές γυναίκες μάλιστα τοποθετούν λεβάντα στα συρτάρια τους για να αρωματίσουν τα ρούχα και τα εσώρουχά τους.

Τώρα όμως, ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε και τις σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει στον οργανισμό μας. Το αιθέριο έλαιό της είναι γνωστό για την αντισηπτική δράση του και βοηθά πολύ στη χαλάρωση.

Εάν ταλαιπωρείσαι από αϋπνίες, τότε δεν έχεις παρά να στάξεις λίγες σταγόνες ελαίου λεβάντας στο μαξιλάρι ή τα σεντόνια σου για να απολαύσεις επιτέλους το βραδινό σου ύπνο.

 

1. Καταπολεμά την ακμή
Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το έλαιο λεβάντας μπορεί να θεραπεύσει δερματικές παθήσεις όπως η ακμή, το ερεθισμένο δέρμα και οι ουλές. Συγκεκριμένα, εάν αντιμετωπίζεις πρόβλημα ακμής, αραίωσε με λίγο νερό το λάδι λεβάντας και στη συνέχεια τοποθέτησέ το περιμετρικά στο πρόσωπο, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

2. Ανακουφίζει από τους πόνους
Εάν υποφέρεις από μυϊκούς πόνους, έχεις κοπεί ή καεί ελαφρώς σε κάποιο σημείο του σώματός σου, τότε πρέπει να βάλεις πάνω στην τραυματισμένη περιοχή έλαιο λεβάντας. Σιγά σιγά, θα δεις ότι ο πόνος θα περάσει και το τραύμα θα επουλωθεί.

3. Εξουδετερώνει τα βακτήρια
Ποιος θα πίστευε ότι η λεβάντα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αντιβακτηριακό σπρέυ, σε συνδυασμό με λευκό ξύδι και νερό για το σπίτι και το γυμναστήριο;

4. Λειτουργεί κατά της αϋπνίας
Εάν ταλαιπωρείσαι από αϋπνίες, τότε δεν έχεις παρά να στάξεις λίγες σταγόνες ελαίου λεβάντας στο μαξιλάρι ή τα σεντόνια σου για να απολαύσεις επιτέλους το βραδινό σου ύπνο.

5. Βοηθάει στη χαλάρωση
Γυρνώντας εξουθενωμένη, αργά το απόγευμα από τη δουλειά, αυτό που χρειάζεσαι είναι να αποφορτιστείς και να χαλαρώσεις. Γι΄αυτό στο αφρόλουτρό σου, πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το έλαιο και αμέσως θα νιώσεις την απαραίτητη χαλάρωση που χρειάζεσαι.

6. Απομακρύνει τα κουνούπια
Από τώρα προσπαθείς να βρεις τρόπους για να απαλλαγείς από τα πιο ενοχλητικά έντομα, που δεν είναι άλλα από τα κουνούπια; Μάλλον τη λύση θα σου δώσει και πάλι η λεβάντα. Σε ένα μπουκαλάκι με απιονισμένο νερό, πρόσθεσε 40 σταγόνες λεβάντας και στη συνέχεια ψέκασε το σώμα σου από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Κάνε το ίδιο και με το κρεβάτι σου και οι ενοχλητικοί επισκέπτες δε θα ξαναπλησιάσουν.

 

Πηγή: womantoc