Υπάρχει ένα φρούτο που έχει τόση ζάχαρη όσο μια σοκολάτα γάλακτος

  • Τρίτη, 1 Μάιος 2018 18:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Οι διαιτολόγοι, κάθε φορά που αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε μία συγκεκριμένη διατροφή για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά, μας προτείνουν να τρώμε φρούτα, πάντα βέβαια με μέτρο, όταν ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από κάτι γλυκό. Γιατί με μέτρο; Μα γιατί, τα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και γι' αυτό θεωρούνται υποκατάστατο ενός γλυκού. Καλό λοιπόν είναι να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες και όχι κατά τις βραδινές ώρες.

Ένα από τα πιο παχυντικά φρούτα είναι οι μπανάνες, καθώς αποτελούνται από 25% ζάχαρη. Παρόλα αυτά, πρέπει να τρώμε μπανάνες, γιατί είναι πλούσιες σε πεπτικούς υδατάνθρακες και κάλιο.

Ένα από τα πιο παχυντικά φρούτα είναι οι μπανάνες, καθώς αποτελούνται από 25% ζάχαρη.

Εκτός όμως από τις μπανάνες, υπάρχει άλλο ένα φρούτο, του οποίου η περιεκτικότητα σε ζάχαρη ισοδυναμεί με τη ζάχαρη μίας σοκολάτας γάλακτος. Ναι, καλά ακούσατε. Και αυτό δεν είναι άλλο από το νόστιμο, τροπικό μάνγκο. Το μάνγκο χρησιμοποιείται πολύ σε smoothies, γλυκά και σαλάτες. Αυτό που δε θα πρέπει να ξεχνάμε, κάθε φορά που το καταναλώνουμε είναι, ότι ένα μικρό φλιτζάνι με μάνγκο περιέχει περίπου 25 γραμμάρια ζάχαρης, ποσότητα που αντιστοιχεί σε μία σοκολάτα γάλακτος 45 γραμμαρίων.

Οπότε, όταν θελήσουμε να φάμε μάνγκο, θα πρέπει να το κάνουμε με μέτρο.

 

Πηγή: womantoc