Πικάντικη στραπατσάδα

  • Τρίτη, 1 Μάιος 2018 12:02
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υλικά

1 φλιτζανάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
3 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια
8 Αβγά Βλαχάκη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)

 

Διαδικασία

Ρίχνετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη.

Ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά της η σάλτσα. Αν χρησιμοποιήσετε μπούκοβο το ρίχνετε τώρα.

Σπάζετε τα αβγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε, σπάζετε με πιρούνι τους κρόκους και ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε τα αβγά στο τηγάνι και ψήνετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ψηθούν τα αβγά.

Σερβίρετε το φαγητό μαζί με το τηγάνι και ψημένες φέτες ψωμιού.
 

Tips

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος και λίγη φέτα τριμμένη.

olivemagazine.gr

Αφηστε καποιο σχολιο