Καντάδα και χοροί στην καρδιά του Ηρακλείου - Η πόλη γιόρτασε την παγκόσμια μέρα χορού

  • Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2018 08:38
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Με τους ήχους της Κρητικής λύρας, καντάδα  και χορούς από εκλεκτούς χορευτές στα Λιοντάρια γιορτάστηκε στο Ηράκλειο την Κυριακή η παγκόσμια μέρα χορού. Στην καρδιά του Ηρακλείου συναντήθηκαν η παράδοση και η ομορφιά των Κρητικών χορών που εντυπωσίασαν όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.

  Όπως διαβάζουμε στο προφίλ της παγκρήτιας ένωσης χοροδιδασκάλων από όπου προέρχονται και οι φωτογραφίες: 

"Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Απριλίου 2018 η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού από την Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλωνσε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με καντάδα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, πορεύθηκε στην οδό Κατεχάκη και ολοκληρώθηκε στην Κρήνη Μοροζίνι. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε χορευτικά από τα συγκροτήματα της Ένωσης και του Στέλιου Καφετζάκη. Επίσης ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι παραδοσιακές κρητικές φορεσιές της Π.Ε.Χ.

Θερμά ευχαριστήρια προσδίδουμε στους χορευτές τόσο της Παγκρήτιας Ένωσης Χοροδιδασκάλων, όσο και στους χορευτές των σχολών του Στέλιου Καφετζάκη για την εντυπωσιακή τους εμφάνιση. Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε τον κο Στέλιο Καφετζάκη για την άψογη συνεργασία του. Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά το μουσικό συγκρότημα των Φώντα Βεργαδή και Μανώλη Κουγιουμουτζάκη, οι οποίοι συνόδευσαν μουσικά και αφιλοκερδώς την εκδήλωση. Ακόμα ευχαριστούμε την κα Θάλεια Μαγγουλίδου για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης. Δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε τον κόσμο για τη θερμή υποδοχή και στήριξη του, καθώς και τον Πρόεδρο μας κο Κωνσταντίνο Παπουτσάκη για τη συνεχή προσφορά του στη παράδοση".