Η παραλία του Ρεθύμνου έγινε ακόμα πιο όμορφη και χρωματιστή

  • Σάββατο, 28 Απρίλιος 2018 20:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Τι πιο όμορφο από μια βόλτα στην παραλία; Μια βόλτα σε μια παραλία πολύχρωμη γεμάτη υπέροχα λουλούδια. 

Της Ελίνας Λαγουδάκη

Η παραλία του Ρεθύμνου εδώ και δυο χρόνια προσφέρει και τα δυο! Με πρωτοβουλία του Μιχάλη Κουμνά, ο οποίος έχει μεγάλη αγάπη στα λουλουδιά, δημιουργήκαν πέρυσι τα παρτέρια στην παραλία του Ρεθύμνου τα οποία ήταν γεμάτα χρώματα. 

Αυτή τη φορά, στην δεύτερη λουλουδοφύτεψη, προστέθηκαν περίπου 1500 λουλούδια τα οποία ο κύριος Κουμνάς είχε φυτέψει και μεγαλώσει τα λουλούδια αυτά σε δικό του χώρο και τα πρόσφερε στο Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου. 

Με την βοήθεια του Μιχάλη Κουμνά, εργαζομένων του Λιμενικού Ταμείου και αρκετών εθελοντών, η λουλουδοφύτεψη ξεκίνησε στις 7 το πρωί και κράτησε μέχρι το μεσημέρι. Το παρών έδωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου αλλά και η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τον Μιχάλη Κουμνά για την πρωτοβουλία και την δράση του, τους πολίτες της πόλης που σέβονται και προστατεύουν αυτή τη δράση και φυσικά τους εθελοντές που βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτό. Έθιξαν, επίσης, το θέμα της λειψυδρίας και της διαταραχής του κλίματος και διευκρινίστηκε από τον Μιχάλη Κουμνά πως τα λουλούδια που έχουν επιλεχθεί δεν έχουν ανάγκη από πολύ νερό και πως το πότισμα τους διαρκεί ελάχιστα και γίνεται κάθε βράδυ.

Η πόλη με την βοήθεια όλων μπορεί να παραμείνει τόσο όμορφη αν δεν την κάνουμε ακόμα καλύτερη. Το χρώμα της παραλιακής τράβηξε βλέματα μικρών και μεγάλων και κάνει την βόλτα δίπλα στην παραλία ακόμα πιο μαγική. Ας κάνουμε την πόλη μας όμορφη και πολύχρωμη και ας μάθουμε να σεβόμαστε το περιβάλλον. Είναι η κληρονομιά που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές. 

 

Φωτογραφίες: Ελίνα Λαγουδάκη