Τι εκνευρίζει έναν κτηνίατρο;

  • Σάββατο, 28 Απρίλιος 2018 19:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κατοικίδιο

Το να είσαι γιατρός είναι μια πολύ δύσκολη και φυσικά σημαντική δουλειά, ειδικά όταν ο ασθενής δεν συνεργάζεται ακριβώς…Τι εκνευρίζει τους κτηνιάτρους; Διάβασε γιατί έχεις κι εσύ μερίδιο ευθύνης.

Οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων είναι οι ήρωές μας! Μήπως, όμως, εμείς κάνουμε τη ζωή τους -άθελά μας- λίγο πιο δύσκολη; Ας μιλήσουμε όμως για τον γιατρό του pet σου. Τι εκνευρίζει τους κτηνιάτρους περισσότερο; Και τι μερίδιο ευθύνης έχεις εσύ; Πριν κλείσεις το επόμενο ραντεβού για τον σκύλο σου, προσπάθησε να αποφύγεις τα παρακάτω λάθη που τους “βγάζουν” από τα ρούχα τους!

 

Ανυπάκουο κατοικίδιο
Ένα ανυπάκουο pet μπορεί πραγματικά να δυσκολέψει τη δουλειά του κτηνιάτρου και να του “φάει” πολύτιμο χρόνο. Θα μου πεις τι φταις εσύ που ο σκύλος σου είναι ανήσυχος; Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να πηγαίνεις τον σκύλο σου στον κτηνίατρο για φιλικές επισκέψεις, ώστε να προσαρμοστεί στο χώρο χωρίς πίεση. Προσπάθησε να κάνεις την κάθε επίσκεψη μια θετική εμπειρία με το να περιποιηθείς κατάλληλα τον σκύλο σου και να τον εξοικειώσεις με όλη τη διαδικασία.

Οι απροετοίμαστοι “γονείς”
Όταν επισκέπτεσαι τον κτηνίατρο είναι καλό να είσαι ενημερωμένος για το ιατρικό ιστορικό του κατοικίδιου καθώς θα σου ζητηθεί! Αν ψάχνεις την τελευταία στιγμή να θυμηθείς εμβόλια ή ασθένειες, τότε χάνεις πολύτιμο χρόνο και εσύ και ο κτηνίατρος! Είναι σημαντικό να έχεις συλλέξει όλες τις σημαντικές πληροφορίες από διαφορετικές πηγές πριν επισκεφτείς τον κτηνίατρο. Έτσι θα βοηθήσεις πολύ τον γιατρό και κανείς δεν θα χάσει χρόνο!

Όταν απουσιάζεις
Κανείς δεν γνωρίζει τον σκύλο σου καλύτερα από σένα, επομένως η παρουσία σου μαζί του επιβάλλεται!  Προσπάθησε να είσαι εσύ αυτός που θα πας τον σκύλο σου στον κτηνίατρο και θα περιμένεις μέχρι το τέλος της εξέτασης. Σε διαφορετική περίπτωση, αν αντί για σένα πάει κάποιος φίλος ή μέλος της οικογένειας φρόντισε να τον ενημερώσεις πλήρως για όλες τις λεπτομέρειες, τι τρώει και τι όχι το κατοικίδιο, τις αλλαγές στη συμπεριφορά του ή σε κάτι που μπορεί να έχει εκτεθεί το τελευταίο διάστημα.

Όταν αναβάλλεις τις επισκέψεις
Αν κάτι δεν πάει καλά με τον σκύλο σου είναι εξαιρετικά σημαντικό να κλείσεις ένα ραντεβού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αν το αναβάλλεις διαρκώς, τότε τα συμπτώματα θα επιδεινωθούν και η θεραπεία θα είναι ακόμη πιο δύσκολη.  Γι΄αυτό και είναι απαραίτητες οι τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο.

 

Πηγή: ipop