Ποιες τροφές μπορούν να καθαρίσουν το συκώτι σου;

  • Σάββατο, 28 Απρίλιος 2018 18:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Ένα πολύ σημαντικό όργανο του σώματος μας είναι το συκώτι, παρόλο που πολλές φορές αμελούμε να μην το «ταλαιπωρούμε».

Υπάρχουν, όμως, τροφές που βοηθούν να καθαρίσουμε το συκώτι μας με φυσικό τρόπο και καλό είναι να ενταχθούν στη καθημερινότητα μας.

 

Νερό
Προφανώς. Το σώμα μας αποτελείται απο περίπου 70% νερό, οπότε είναι πολύ λογικό να χρειάζεται να πίνουμε νερό για να λειτουργεί κανονικά.
Το νερό όχι μόνο βοηθάει στο να μπορέσει το σώμα μας να αποβάλλουμε τις τοξίνες απ’ το σώμα μας αλλά προωθεί και τα χρήσιμα στοιχεία στο σώμα μας.
Τη στιγμή που νιώθεις ότι διψάς, είσαι ήδη αφυδατωμένος για αυτό φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Λεμόνι
Τα λεμόνια θα έπρεπε να είναι ανάμεσα στα superfoods της φύσης. Το λεμόνι όχι μόνο βοηθάει στη διατήρηση της καλής υγείας μας, αλλά μπορεί να βοηθήσει και στην ίαση διάφορων ασθενειών.
Προσθέστε λεμόνι σε αυτό που τρώτε ή σε αυτό που πίνετε.

 

Σκόρδο
Το σκόρδο είναι μία πολύ καλή πηγή σεληνίου και αλλικίνης, ενώ η αντηβακτηριακή του δράση είναι το κλειδί για την απομάκρυνση των τοξινών απ’ τον οργανισμό μας.
Αν δεν αντέχετε το φρέσκο σκόρδο, υπάρχουν και υποκατάστατα. Να θυμάστε ότι πριν καταναλώσετε το σκόρδο πρέπει να το αφήσετε, αφού το σπάσετε, για 10-15 λεπτά για να απελευθερώσει τα ενεργά συστατικά του.

 

Γκρειπφρουτ
Τα οφέλη του φρούτου αυτού για το συκώτι είναι πολλά. Το γκρέιπφρουτ περιέχει ένα ένζυμο το οποίο προκαλεί μία αντίδραση μέσα απ’ την οποία οι τοξίνες στο συκώτι μπορούν να διαλυθούν πιο εύκολα με το νερό.
Επιπλέον, το γκρέιπφρουτ βοηθάει στο να αποφευχθεί η αποθήκευση λίπους στο συκώτι.

 

Μήλο
«Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Η πηκτίνη η οποία περιέχει το μήλο βοηθάει στην σωστή πεπτική λειτουργία, κάτι το οποίο κάνει πολύ πιο εύκολη τη δουλειά που έχει να κάνει το συκώτι.

 

Πράσινο Τσάι
Η κατεχίνη που περιέχεται στο πράσινο τσάι είναι φυσικό αντιοξειδωτικό.
Το πράσινο τσάι με κατεχίνη βελτιώνει τη λειτουργία του συκωτιού, ενώ η λιποδιαλυτική του δράση επιτρέπει στο συκώτι να μην αποθηκεύει επικίνδυνα λιπαρά.

 

Πηγή: ipop