Με γαστρονομία στο χώρο τη φάμπρικας ανοίγει τις πύλες του το Αγροτικό Μουσείο για το 2018

  • Σάββατο, 28 Απρίλιος 2018 08:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Την Τετάρτη,  2 Μαΐου, το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη (Α.Μ.Μ.Π.) της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών καλωσορίζει ξανά τους επισκέπτες του, που θα υποδέχεται ώς τον Οκτώβριο του 2018.

Εκτός από την επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάδειξη του πολιτισμού της κρητικής υπαίθρου, στόχος της Ε.Κ.Ι.Μ. είναι, επίσης, η βιωματική και η διαδραστική εμπειρία των επισκεπτών όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων.  Για το 2018, στο «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς», η Ε.Κ.Ι.Μ. έχει προγραμματίσει δράσεις με άξονες το Μουσείο ως χώρο μάθησης και την εναλλακτική τοπική μουσική από νέους επαγγελματίες μουσικούς. Οι παραπάνω δράσεις  θα ανακοινώνονται σταθερά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Μουσείων της Ε.Κ.Ι.Μ. και στα Μ.Μ.Ε.  

 «Ημέρα της Ευρώπης» Εργαστήριο γαστρονομίας Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, ώρα 16.00΄ 
Η πρώτη δράση στο Α.Μ.Μ.Π. αφορά στην κρητική διατροφή και θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη, 9 Μαΐου, «Ημέρα της Ευρώπης». Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, με το εισιτήριο του Μουσείου, ένα  δίωρο διαδραστικό εργαστήριο, που θα ξεκινήσει στις 16.00΄, στον χώρο της φάμπρικας.
Εκ μέρους της Cretan Miracle,  η κυρία Ελένη Μαραγκάκη θα παρουσιάσει στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα τη θεματική ενότητα  «Το μαγικό ζυμάρι της Κρήτης». Η παρουσίαση εστιάζει στην απλότητα των τοπικών πρώτων υλών και στην εφευρετικότητα των νοικοκυρών, που καλούνταν να ετοιμάσουν ποικίλες συνταγές για  να εξυπηρετήσουν την καθημερινότητα ή  το γιορτινό τραπέζι της οικογένειάς τους. 
Οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν στην παρασκευή επιλεγμένων τοπικών εδεσμάτων [πιτάκια (γλυκά και αλμυρά), μακαρόνια σκιουφιχτά, σαρικοπιτάκια, τηγανίτες, ξεροτήγανα], τα οποία στο τέλος θα απολαύσουν με ρακή ή αναψυκτικό βασισμένο στα  βότανα της Κρήτης και φρούτο.