Σάντουιτς παγωτό με cookies

Τα πιο λαχταριστά σάντουιτς γίνονται με κούκις και παγωτό και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.

Μερίδες:για περίπου 20 σάντουιτς Χρόνος προετοιμασίας:35′ Χρόνος μαγειρέματος:15′ Έτοιμο σε:50′ Χρόνος αναμονής:6 ώρες

Υλικά
170γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ. καστανή ζάχαρη
1 αβγό
280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 καψουλάκι βανιλίνη
120γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Για το παγωτό
1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Cookies & Cream
600 ml γάλα

Διαδικασία
Ετοιμάζετε το Παγωτό Cookies & Cream σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το τοποθετείτε στην κατάψυξη να παγώσει.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και το αβγό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το αλεύρι για ολες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη.

Προσθέτετε στη ζύμη την κουβερτούρα σε σταγόνες και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε τη ζύμη σε κεφτεδάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC. Πατάτε τα κεφτεδάκια της ζύμης να γίνουν πλακέ και τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 12-15 λεπτά. Βγάζετε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Αφήνετε το παγωτό να ξεπαγώσει λίγο, κόβετε με το σκουπ μπάλες και τις κάνετε σάντουιτς ανά δύο μπισκότα. Πιέζετε να πλατύνουν τα σάντουιτς, τα τυλίγετε σε κομμάτια αλουμινόχαρτου και τα διατηρείτε στην κατάψυξη για να τα σερβίρετε όποτε θέλετε.

olivemagazine.gr

Αφηστε καποιο σχολιο