Βραβείο ... για το λαγό στους Αρμένους Σητείας - Ξεχωριστή παρουσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Με μια πεντανόστιμη συνταγή με έντονα τα στοιχεία της παράδοσης εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας που έγινε το Μάρτιο στο Ηράκλειο, ο Πολιτιστικός σύλλογος Αρμένων Σητείας καταφέρνοντας μάλιστα να διακριθεί στη δεύτερη κατηγορία παίρνοντας το τρίτο βραβείο.

Το σύλλογο εκπροσώπησαν μαγειρεύοντας λαγό με παρατοφασόλα και πράσο οι Σταυρούλα Τσιφετάκη, Αντώνης Λουμπουνάκης και Μαρία Αντώνογλου ξερελαίνοντας κοινό και κριτές και λαμβάνοντας τελικά στην κατηφορία Ιστορικά, Κοινωνικά, Θρησκευτικά και Λαογραφικά στοιχεία.

Μάλιστα στην σελίδα του συλλόγου ο κ. Λουμπουνάκης αναφερόμενος στην προέλευση της συνταγής τονίζει:” Εκ μέρους του μαγειρικού team εμείς ευχαριστούμε το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων για την τιμή που μας έκανε και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, για εμένα προσωπικά είναι πολύ ιδιαίτερη τιμή - συγκίνηση γιατί το φαγητό το έχω μάθει από των παππού μου (Φιλάρετος) ο οποίος για την εποχή του είχε πολύ προχωρημένες γαστρονομικές ανησυχίες”.