Παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής του Φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας στη Σητεία

Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, οργανώνει  παρουσίαση του Οδηγού Μαγειρικής, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, στις 17.00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Σητείας. 
Θα μιλήσουν:                                                                                                               
Δέσποινα Μαθιουδάκη,"Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό", με θέμα: H κουζίνα της Κρήτης μέσα στους αιώνες.                                                                                                                                                                                                                                                                 
Μαρία Ζωγραφάκη, Εκπαιδευτικός - Λογοτέχνης, με θέμα: Οι μνήμες της Κρητικής διατροφής μέσα από τον Οδηγό Μαγειρικής.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης ,Οικονομολόγος-Λαογράφος, με θέμα: Γαστρονομική παράδοση σε θρησκευτικές γιορτές στην περιοχή της Σητείας.                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Λένα Ηγουμενάκη, Υπεύθυνη διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και συντονισμού - επιμέλειας του Οδηγού Μαγειρικής.                                                                                                                                                                       
Συντονίζει η Δημοσιογράφος Μαρία Καλλέργη.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωση τους:
"Ο Οδηγός Μαγειρικής περιέχει το σύνολο των συνταγών που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ, από όλη την Κρήτη, είναι ένα βιβλίο γραμμένο από πολλά και άξια χέρια, από νοικοκυρές της κρητικής υπαίθρου, με  γεύσεις που ξυπνούν μνήμες, μνήμες για πρόσωπα που με αγνά και φρέσκα υλικά και πολύ αγάπη τους παρασκεύαζαν το καθημερινό φαγητό, μνήμες που θέλεις να μοιραστείς και να  παραδώσεις στις επόμενες γενιές, κυρίως στα παιδιά μας , τα οποία  μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό  μας  και τις ρίζες του.                                                                                            Έτσι, δημιουργήθηκε η ανάγκη  να εκδώσουμε τον Οδηγό Μαγειρικής και η επιθυμία τα έσοδα από τη διάθεση του Οδηγού Μαγειρικής να διατεθούν εξ’ ολοκλήρου για την αγορά εξοπλισμού στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και την Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ”.                                                                                                                          
Με τη στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης".                                                                                       
 

Αφηστε καποιο σχολιο