Γιατί τα βραδινά ντουζ είναι καλύτερα για την υγεία;

  • Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 18:01
  • Συντακτική Ομάδα
  • Υγεία

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων: αυτοί που προτιμούν με το που ξυπνάνε να κάνουν το καθιερωμένο τους ντους για να ξυπνήσουν και αυτοί που προτιμούν αφού γυρίσουν από τη δουλειά και ιδανικότερα πριν πέσουν για ύπνο. Όποια κι αν είναι η προτίμησή σου όλοι έχουμε μία συγκεκριμένη ιεροτελεστία -πρωινή ή βραδινή- όσον αφορά τις καθημερινές μας συνήθειες.

Οι fans των πρωινών showers θα πρέπει να προετοιμαστούν για σκωτσέζικο ντους γιατί νέα έρευνα αποδεικνύει πως είναι καλύτερα για την υγεία του δέρματός αλλά και της πνευματικής διαύγειας το να κάνεις ντους το βράδυ. Επιπλέον, δερματολόγοι υποστηρίζουν πως εάν είσαι έξω όλη την ημέρα θα πρέπει απαραίτητα να κάνεις ντους πριν πας για ύπνο.

Ένας ακόμη λόγος που ενισχύει τα βραδινά showers είναι η άνοιξη που λόγω των αλλεργιογόνων ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα ένα ντους το βράδυ θα τις απομακρύνει από το δέρμα σου. Έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Harvardέχουν δείξει πως το βραδινό ντους βοηθάει περισσότερο στο να μειώσεις τοstress και να σε βάλει σε καλύτερο mindset για την επόμενη μέρα.

Ένα βραδινό ντους μπορεί να έχει χαλαρωτικές ιδιότητες αλλά σε κρατάει σε εγρήγορση, πράγμα που σημαίνει ότι ενώ έχεις αποβάλει το στρες, επιτρέπεις στο μυαλό σου να σκεφτεί ελεύθερα και με διαύγεια διάφορα επαγγελματικά projects, λύσεις σε προβλήματα και οτιδήποτε σε απασχολεί που μέσα στη μέρα δεν έχεις τον χρόνο αλλά και την έμπνευση να ασχοληθείς.

Μήπως λοιπόν ήρθε ο καιρός να αλλάξεις την πρωινή σου ρουτίνα;

 

Πηγή: savoirville

Αφηστε καποιο σχολιο