Σοφία Βέμπο και ο Μίμης Τραϊφόρος στην Κρήτη - Η ιστορική φωτογραφία τους κατά την άφιξη

  • Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 08:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η Σοφία Βέμπο και ο Μίμης Τραϊφόρος στην Κρήτη ! Αυτό κι αν είναι είδηση. Συνέβη στις 19 Ιανουαρίου του 1972, 46 χρόνια πριν. Η εφημερίδα ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ενημέρωσε τους αναγνώστες της στις 20 Ιανουαρίου με μια φωτογραφία και μια λεζάντα στις εσωτερικές της σελίδες.

Η λεζάντα αναφέρει: Η κ.Σοφία Βέμπο και ο σύζυγος της θεατρικός συγγραφεύς κ.Μίμης Τραϊφόρος αφίχθησαν εις το Ηράκλειον, μεταβαίνοντες εις την Σητείαν ένθα και θα φιλοξενηθούν υπό του εκεί ανταποκριτού της "Μ" κ.Μανώλη Κονιδάκη (αριστερά).

´Ερωτας με ένα τραγούδι

Το τραγούδι «Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά» εμψύχωσε τους φαντάρους στο μέτωπο, αλλά ήταν και η αρχή του έρωτα της Σοφίας Βέμπο με τον «ατίθασο» Μίμη Τραϊφόρο... 
«Ενός έρωτα που έπεσε σαν οδοστρωτήρας στη ζωή μου και δεν άφησε όρθιες ούτε τις αναμνήσεις μου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τραϊφόρος. «Ήμουν γεμάτος δέος απέναντι σ’ αυτή τη γυναίκα. Γιατί το μόνο που σου επέτρεπε ήταν να τη σέβεσαι. Δεν τολμούσα να σηκώσω τα μάτια μου να την κοιτάξω».... 

Συναντιόντουσαν καθημερινά κρυφά στο Ζάππειο. Κρυφά γιατί η Σοφία παρόλο που ήταν φτασμένη τραγουδίστρια και συντηρούσε την οικογένειά της, ζούσε κάτω από αυστηρές οικογενειακές αρχές και δεν ήθελε να δίνει δικαιώματα. Ως μεγαλύτερη ήθελε να είναι παράδειγμα για τα αδέλφια της....  Τελικά παντρεύτηκαν το 1957 και έζησαν μαζί ως το θάνατο της Βέμπο το 1978.