Κοτόπουλο στιφάδο, ένα ξεχωριστό πιάτο

Υλικά

1 κοτόπουλο μεγάλο (περίπου 1.600-1.800γρ.), σε μερίδες
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου (κοκκάρια), καθαρισμένα
4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένο στα τέσσερα
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο μπρούσκο
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλας
3 φύλλα δάφνης
8 γαρίφαλα
6 κόκκους μπαχάρι
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σοτάρετε στο μισό λάδι τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζετε σε ένα πιάτο.

Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν λίγο, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη διαλυθούν.

Τοποθετείτε το κοτόπουλο ανάμεσα στα κρεμμύδια και προσθέτετε το κρασί, το διαλυμένο ντοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το φαγητό.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

olivemagazine.gr

Αφηστε καποιο σχολιο