Γυναίκες από τη Μεσαρά ... ανοίγουν τα φτερά τους – Επιχειρούν να κάνουν το ταλέντο τους, επάγγελμα

  • Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018 19:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Στα χέρια τους τα υλικά που εμείς οι υπόλοιποι θα πετούσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. Η ευκαιρία δεν είναι απλώς η επαναχρησιμοποίηση τους αλλά η μετατροπή τους σε μοναδικά έργα τέχνης με τεχνικές που εκπλήσσουν ευχάριστα αλλά ικανοποιούν και τα πιο δύσκολα γούστα.

Της Μαρίας Καλλέργη

Ο λόγος για τις ογδόντα γυναίκες της ομάδας ντεκουπάζ της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας που τον τελευταίο χρόνο υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Βασιλάκη, μπλέκοντας διάφορες τέχνες και τεχνικές δουλεύουν με μοναδική όρεξη και μεράκι πετυχαίνοντας σπουδαία αποτελέσματα.Δεν αποκλείεται μάλιστα ως το τέλος του Καλοκαιριού να δούμε κάποια επιλεγμένα έργα τους να εκτίθενται στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Η ομάδα αυτή σίγουρα αποτέλεσε διέξοδο και απελευθέρωσε τη δημιουργική φαντασία δεκάδων γυναικών που ως χθες δεν είχαν καμία σχέση με την τέχνη. Ωστόσο μια ομάδα από αυτές τις γυναίκες ήδη επιχειρούν το επόμενο βήμα προσπαθώντας να κάνουν την τέχνη, την αγάπη και το μεράκι τους επάγγελμα!

Ψυχή της μικρής, προς το παρόν, ομάδας της Αrt Wo- men, όπως και της μεγαλύτερης είναι η δασκάλα των κυριών η Μαρία Βασιλάκη, που είναι εικαστικός και εμψυχώτρια. Κι όπως μπορεί κανείς να κρίνει από το αποτέλεσμα χρησιμοποίησε στο έπακρο και τις δύο της ιδιότητες, καθώς και τη δημιουργικότητα και τη φαντασία της. Μέσα από τις γυναίκες που συμμετέχουν προέκυψαν και ταλέντα που εργάζονται με πάθος και συνέπεια και ήδη μπορούμε να μιλάμε για ψηλό επίπεδο.

Στην ομάδα του ντεκουπάζ συμμετέχουν γυναίκες ως και 77 ετών!

Οι πρώτες δουλειές

Οι γυναίκες της Αrt Women που ανοίγουν πλέον ... τα φτερά τους σε μια προσπάθεια επαγγελματικής διεξόδου, έχουν κάνει ήδη τις δύο πρώτες τους μεγάλες δουλειές. Ήταν δύο μεγάλες παραγγελίες που έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό.

Τους λόγους εξηγεί η κ. Βασιλάκη τονίζοντας: “αυτό που κάνουμε είναι ξεχωριστό γιατί πρόκειται για πρωτότυπη δουλειά με πολλές και διαφορετικές τεχνικές. Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι στη δουλειά μας δεν αναπαλαιώνουμε τα καινούρια, αλλά επεξεργαζόμαστε τα παλαιά αντικείμενα κάνοντας ξεχωριστά και μοναδικά”.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται από την ομάδα εκτός από το ντεκουπάζ περιλαμβάνουν, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη διακόσμηση με φύλλα χρυσού κι άλλα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και το επίπεδο πλέον επαγγελματικό.

Μάλιστα οι στόχοι των γυναικών δε σταματούν πουθενά αφού όπως λέει η κ. Βασιλάκη: “μας ενδιαφέρουν όλες οι τέχνες και καλούμε όποιον θα μπορούσε να βοηθήσει να μας βρει και να συνεργαστεί μαζί μας.

Σημαντικές εκθέσεις

Η ομάδα του ντεκουπάζ έχει ήδη πραγματοποιήσει εκθέσεις των έργων με δύο να έχουν διαφορετική καλλιτεχνική αξία και να ξεχωρίζουν. Αυτές ήταν πέρισυ στη Μεσαρά όπου πραγματοποιήθηκε μια έκθεση με γενικό τίτλο “Γυναίκα στην τέχνη”. Η έκθεση περιλάμβανε έντεκα πίνακες σε καμβάδες από το προχωρημένο τμήμα των γυναικών στους οποίους με την τεχνική του ψυχοδράματος αποτυπώθηκαν οι ένοιες : κοσμογονία, γονιμότητα, μητρότητα, δημιουργία, θέληση, δύναμη, έρωτας, εκκλησία, απελευθέρωση, γυναίκα, φύση.

Τώρα ετοιμάζεται μια νέα έκθεση σε δέκα πίνακες με θέμα Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο που θα γίνει το Μάιο.

Ήδη όπως τονίζει η κ.Βασιλάκη: “βρισκόμαστε σε επαφή με φορείς προκειμένου να εκθέσουμε τους πίνακες από τις δύο εκθέσεις στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου”.

Όποιος θα ήλεθε να απευθυνθεί στην ομάδα για συνεργασία ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τη Μαρία Βασιλάκη στο τηλέφωνο: 6936992453