Ποια βασικά λάθη κάνουμε στο λούσιμο

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι τα μαλλιά τους δεν είναι λαμπερά και μαλακά και η πραγματικότητα είναι πως και τα δύο φύλα κάνουν αρκετά λάθη στην περιποίηση των μαλλιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πιο μεγάληφθορά των μαλλιών και ιδίως των γυναικείων προκαλείται κυρίως από τα πιστολάκια και τις συσκευές με θερμές πλάκες. Ακόμη όμως και στις απλές διαδικασίες περιποίησης των μαλλιών μας όπως στο λούσιμο και αυτό συμβαίνει σε άνδρες και γυναίκες.

Υπάρχουν πάντα εκείνα τα μικρά λάθη που κάνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε και αυτά οφείλονται πολλές φορές η ψαλίδα, η λιπαρότητα και η κακή ποιότητα των μαλλιών.

Διαβάστε τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο λούσιμο...

1. Το καθημερινό λούσιμο

Το καθημερινό λούσιμο όχι μόνο δεν βοηθά τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής αλλά αντίθετα το επιβαρύνει. Οι κομμωτές συστήνουν να λουζόμαστε καλύτερα μια φορά στις τρεις ημέρες καθώς θα πρέπει να υπάρχει κάποια λιπαρότητα πριν πλυθούν.

2. Όχι καλό ξέπλυμα

Το διεξοδικό ξέπλυμα είναι μια από τις βασικές διαδικασίες του λουσίματος. Πολλές γυναίκες βλέπουν στα μαλλιά τους κατάλοιπα του σαμπουάν επειδή δεν το έχουν απομακρύνει τελείως στο ξέβγαλμα πράγμα που τα ταλαιπωρεί όλες τις επόμενες μέρες. Επιπλέον δεν χρειάζονται πολλές φορές προσθήκη σαμπουάν και ξέπλυμα ανά φορά. Μία είναι αρκετή.

3. Υπερβολή σε σαμπουάν και κοντίσιονερ

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών σίγουρα βοηθούν ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας αλλά δεν θα πρέπει να υπερβάλλετε. Ιδιαίτερα το πολύ conditioner και κυρίως στις ρίζες μπορεί να τα κάνει ιδιαίτερα λιπαρά και να φαίνονται «άλουστα» μέσα σε λίγες ώρες.

4. Πολύ ζεστό νερό

Το κρύο νερό στο τέλος του λουσίματος βοηθάει τις άκρες να κρατήσουν την υγρασία οπότε καλύτερα να αποφεύγετε το σχεδόν καυτό ή καυτό νερό και το ιδανικό είναι να τα ξεπλένετε με κρύο για να είναι πάντα λαμπερά και υγιή και να μην σπάνε.

baby.gr