Δυο Princeless χρόνια

  • Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 17:22
  • Συντακτική Ομάδα
  • Μουσική

Πριν δυο χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Prince Rogers Nelson γνωστός ως Prince. Αν και δεν χρειάζεται συστάσεις, ο Prince υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς μουσικούς, τραγουδοποιούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς και μια από τις σημαντικότερες μορφές της ποπ μουσικής και κουλτούρας. 

Ο Prince γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1958 στην Μινεάπολη των ΗΠΑ και είχε κερδίσει εφτά βραβεία Grammy, ενώ είχε βραβευθεί και με Οσκαρ για το τραγούδι του «Purple Rain» στην ομώνυμη ταινία του 1984.

Ο πατέρας του, πιανίστας, ήταν μέλος του «Prince Roger Trio», απ’ όπου και χάρισε στον γιο του το όνομα «Prince». Ο Prince είχε δείξει το τεράστιο ταλέντο του από μικρός. Εκτός από τις άριστες συνθέσεις και παραγωγές του, μάθαινε με μεγάλη ευκολία να παίζει διαφορετικά μουσικά όργανα. 

Σε ηλικία 17 ετών είχε το πρώτο του συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία, στη Warner Bros. Το ντεμπούτο του στη δισκογραφία έγινε με το «For You», ένα άλμπουμ με επιρροές από funk και soul στο οποίο ο Prince έπαιζε και τα 27 όργανα που ακούγονταν και είχε γράψει όλα τα τραγούδια.

Το επόμενο album του με τίτλο «Prince», έφτασε στο Νο4 του R&B πίνακα του Billboard με τα hits «Why You Wanna Treat Me So Sad?» και «I Wanna Be Your Lover», που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το «Dirty Mind» που ακολούθησε, έγινε χρυσό και ένα χρόνο αργότερα και το «Controversy». Την περίοδο εκείνη άνοιγε τις συναυλίες των Rolling Stones.

Εκτός από τα δικά του τραγούδια, επιτυχία έκαναν και καλλιτέχνες για τους οποίους είχε γράψει κομμάτια, όπως οι Bangles, που με το «Manic Monday» έφτασαν στο Νο2 των αμερικανικών charts. Επίσης, ο Prince συμμετείχε στο album της Madonna «Like A Prayer», παίζοντας κιθάρα στο ομώνυμο κομμάτι και τραγούδησε μαζί της το «Love Song».

Σε μία δημοσκόπηση από το BBC τον Απρίλιο του 2010, ο Prince βρέθηκε στην όγδοη θέση, στη λίστα με τους καλύτερους κιθαρίστες των τελευταίων 30 ετών. 

Ο τραγουδιστής μπήκε επίσης στη λίστα στο περιοδικό Time το 2010, στους «100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο». 

Ο Prince κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ τον Ιούλιο του 2010, ενώ αρνήθηκε να υπάρχει πρόσβαση στο άλμπουμ μέσω ψηφιακών υπηρεσιών download.

Σε μια συνέντευξη στη Daily Mirror, ο Prince είπε: «Tο Internet είναι τελειωμένο. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να δώσω τη νέα μου μουσική στο iTunes ή οπουδήποτε αλλού. Δεν μου δίνουν προκαταβολή γι’ αυτό, και επιπλέον θυμώνουν που δεν το παίρνουν. Τέλος πάντων, όλα αυτά τα ψηφιακά gadgets με τα computer δεν είναι καλά. Το μόνο που κάνουν είναι να γεμίζουν το κεφάλι σου με αριθμούς κι αυτό δεν σου κάνει καλό».

Στην προσωπική του ζωή, υπήρξε εραστής πολλών διασημοτήτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Μαντόνα και η Κιμ Μπάσιντζερ, ενώ είχε δύο διαζύγια.

Ο 57χρονος εκκεντρικός τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στο συγκρότημα Πέισλι Παρκ στην Μινεσότα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης (21/04).

Στις 15 Απριλίου, ο τραγουδιστής είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα γρίπης.

 

Πως όμως πέθανε ο Prince;

Σύμφωνα με τοξικολογική γνωμάτευση από την από την νεκροψία που έχει στη διάθεσή του το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, δείχνει ότι στο σώμα του Prince όταν πέθανε βέθηκε με “υπερβολικά υψηλή” συγκέντρωση φαιντανύλης στο σώμα του.

Η φαιντανύλη είναι συνθετικό οπιοειδές το οποίο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας, είναι 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωινη κι έχει 100 φορές πιο ισχυρή αναλγητική δράση από τη μορφίνη.

Εμπειρογνώμονες που δεν συνδέονται με την έρευνα για τις αιτίες θανάτου του αναφέρουν ότι οι αριθμοί από την εμπιστευτική τοξικολογική γνωμάτευση δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η φαιντανύλη σκότωσε τον Prince.

Η έκθεση αναφέρει ότι η συγκέντρωση της φαιντανύλης στο αίμα του Prince ήταν 67,8 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, ενώ επιβεβαιωμένα ο θάνατος μπορεί να επέλθει από συγκέντρωση της ουσίας από τα 3 έως τα 58 μικρογραμμάρια ανά λίτρο

Σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα ο τραγουδιστής, ημέρες πριν το θάνατό του κατανάλωσε ένα εξόχως δυνατό οπιοειδές παυσίπονο, το Percocet, ενώ είναι γνωστό ότι λάμβανε παυσίπονα για ένα πρόβλημα στον γοφό του, για το οποίο μάλιστα είχε κάνει και εγχείρηση το 2010.

Το βράδυ πριν τον θάνατό του, ο μουσικός είχε επισκεφτεί ένα φαρμακείο, για τέταρτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα

 

Πληροφορίες : newsbomb,in