Στην Κρήτη το χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής - Το πρόγραμμα υποδοχής και ακολουθιών στο Ηράκλειο

  • Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 10:07
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Το τίμιο λείψανο του άφθαρτου αριστερού χεριού της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και Τμήματος Τιμίου και Ζωοποιού Ξύλου από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, θα βρίσκεται στην Κρήτη από την Τρίτη 24 Απριλίου ως και την Κυριακή 29 Απριλίου.

Από τις 24 Απριλίου έως και τις 25 Απριλίου θα βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Χανίων για προσκύνηση και ευλογία των πιστών, ενώ στο Ηράκλειο θα φτάσει στις 26 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί, όπου θα φιλοξενηθεί στο Ιερό Ναό της Παναγίτσας στο Μασταμπά.

Το πρόγραμμα υποδοχής και ιερών ακολουθιών στο Ηράκλειο περιλαμβάνει:

*Την Πέμπτη 26 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί θα γίνει υποδοχή Ιερών Λειψάνων στη διασταύρωση των οδών Ατλαντίδος και Φοίνικος και λιτανευτική πομπή με κατεύθυνση προς τον Ιερό Ναό της Παναγίτσας, στην είσοδο του οποίου θα γίνει επίσημη υποδοχή υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

*Θα ακολουθήσει δέηση και ιερή παράκληση στην Αγία Μαγδαληνή, ενώ στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και παράκληση του Τιμίου Σταυρού.

*Την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα 7 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και ώρα 6 το απόγευμα ο Εσπερινός και οι χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.

*Το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 7 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιεμανδρίτη π. Βαρθολομαίου Βογιατζόγλου, ηγουμένου της Ιεράς Μονής Επανωσήφη και το απόγευμα στις 6 θα τελεστεί εσπερινός και ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων.

*Την Κυριακή 29 Απριλίου θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στις 7 το πρωί, ιερουργούντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου π. Μεθοδίου Βερνιδάκη, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και ώρα 6 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και χαιρετισμοί της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.