Τέσσερις χρήσεις της βαζελίνης στην ομορφιά

Η βαζελίνη δεν πρέπει να λείπει από κανένα γυναικείο νεσεσέρ γιατί μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμη και στο μακιγιάζ.
1. Ντεμακιγιάζ ματιών
Μικρή ποσότητα βαζελίνης σε ένα βαμβάκι μπορεί να αφαιρέσει ευκολά και γρήγορα το μακιγιάζ ματιών, ακόμα και την αδιάβροχη μάσκαρα, χωρίς να ερεθίσει το δέρμα. Αφού ξεβάψετε τα μάτια σας ξεπλύνετε καλά.
2.​Τζελ για όμορφα, περιποιημένα φρύδια
Απλώστε με ένα βουρτσάκι φρυδιών λίγη βαζελίνη στην περιοχή των φρυδιών και χτενίστε με ανοδική φορά, για να δώσετε φυσικό σχήμα και να τα τιθασεύσετε.
3.Σαν highlighter
Η βαζελίνη μπορεί πολύ εύκολα να αντικαταστήσει το αγαπημένο σου highlighter τουλάχιστον για το καθημερινό μακιγιάζ και σίγουρα για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Απλά παίρνεις λίγη ποσότητα στα δάχτυλά σου κι αρχίσεις να την απλώνεις στα σημεία όπου εφαρμόζεις και το highlighter. Προσοχή όμως στην ποσότητα, καθώς δεν πρέπει να υπερβάλεις καθόλου γιατί μετά απλά θα γυαλίζει και δεν είναι αυτό το αποτέλεσμα που θέλουμε.
4.Lip balm για τα χείλη
Με τη βαζελίνη μπορείς να φτιάξεις ένα lipstick με όποιο χρώμα θες από τις σκιές ματιών. Η διαδικασία δεν απαιτεί καθόλου χρόνο και είναι πολύ εύκολη. Αφού πάρεις λίγη ποσότητα με τα ακροδάχτυλά σου από την σκιά που θες, στη συνέχεια προσθέτεις λίγη βαζελίνη με μία μπατονέτα. Τρίβεις τα ακροδάχτυλα μεταξύ τους (χρησιμοποίησε αρχικά τον δείκτη και τον μέσο και μετά τον αντίχειρα) και απλώνεις το μείγμα στα χείλη.
Προσθέτεις από τη βαζελίνη ή τη σκιά ανάλογα και φυσικά δίνεις την ένταση που θες στο χρώμα, με την κατάλληλη αναλογία της σκιάς. Έτσι, θα έχεις πάντα τη δυνατότητα για ένα καινούριο lipstick.