Κοτόπουλο με κριθαράκι, σαλάτα

  • Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 08:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ενόψει καλοκαιριού σας προτείνω κάποια ελαφριά πιάτα, νόστιμα και απόλυτα υγιεινά.

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλο βιολογικό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλυτζάνι χοντρό κριθαράκι
1 φλυτζάνι ντοματίνια
Φύλλα πράσινης σαλάτας

Για το ντρέσινγκ πέστο:

Φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλυτζάνι κουκουνάρι
1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό, al dente
Φτιάξτε το πέστο: σε μουλινέτα βάλτε τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού
Χτυπήστε για λίγο να λιώσουν
Προσθέστε το ελαιόλαδο σιγά σιγά, το αλάτι και το πιπέρι -Χτυπήστε λίγο ακόμη
Ετοιμο το πέστο
Για το κοτόπουλο: Βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι βαθύ και ψήστε καλά τα στήθη κοτόπουλου -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
Οταν όλα κρυώσουν, βάλτε τα μαζί σε μπολ, ρίξτε το πέστο και τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, ανακατέψτε απαλά
Σερβίρετε σε πιάτο με φύλλα σαλάτας



Πηγή:  iefimerida.gr