Οκτώ θανατηφόρα φυτά που μπορεί να έχετε στον κήπο σας - Κρατήστε μακριά παιδιά και ζώα (φωτογραφίες)

  • Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 08:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Δεν θα σας πει κανείς να μην τα καλλιεργήσετε και να μην τα έχετε στον κήπο σας. Απλά θα πρέπει να κρατήσετε μακριά τα παιδιά και τα ζωάκια σας καθώς αν τα φάνε θα μπορούσαν να τους προκληθούν προβλήματα.

Ο λόγος για τα 7 παρακάτω φυτά:

Ροδόδεντρο ή αζαλέα

Μπορεί τα άνθη τους αλλά και η φυλλωσιά τους να είναι όμορφα, αλλά δυστυχώς και εξαιρετικά τοξικά, αν κάποιος τα φάει. Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το Good Housekeeping θα μπορούσαν να προκαλέσουν πόνους στην κοιλιά, δυσκολία στην αναπνοή ή ακόμη χειρότερα να παράλυση, να ρίξουν κάποιον σε κώμα και να τον οδηγήσουν στο θάνατο.

Κώνειο το στικτόν, αμάραγγος (Mάνη), ασκοτιστάρα (Κρήτη), καρπούσα, μαγκούτα, καμπουδιά, βρωμούσα, βρωμόχορτο, κιρκούτα (Water Hemlock)

Αυτά τα μικρά λευκά λουλουδάκια μπορούν να φυτρώσουν μόνα τους στον κήπο σας. Αν έχετε ζωάκια θα πρέπει να τα ξεριζώσετε και να τα πετάξετε καθώς η τοξίνη που περιέχει (η οποία μυρίζει σαν καρότο) επηρέαζει το νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες, επιληπτικές κρίσεις ακόμη και θάνατο τόσο σε ζώα όσο και στους ανθρώπους.

Νάρκισσος (Daffodil)

Σε αυτό το φυτό το πιο δηλητηριώδες μέρος είναι οι βολβοί. Αν έχετε σκύλο που του αρέσει να σκάβει τότε θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να το ξεριζώσετε και να το πετάξετε. Η κατάποσή του μπορεί να προκαλέσει εμετούς, διάρροιες, σπασμούς, τρέμουλο και καρδιακές αρρυθμίες.

Ιταμος (English Yew)

Αυτό το φυτό, με εξαίρεση τον καρπό του που μοιάζει με μούρα, είναι δηλητηριώδες στο σύνολό του. Ωστόσο, υπάρχει ένα κομμάτι του που είναι ακόμη πιο τοξικό. Οι σπόροι του. Η κατάποσή τους προκαλούν σπασμούς, παράλυση και σε ακραίες περιπτώσεις καρδιακή ανεπάρκεια.

Ορτανσία (Hydrangea)

Τα δημοφιλή αυτά λουλουδάκια περιέχουν… κυάνιο. Ωστόσο, είναι σε τόσο μικρές ποσότητες που για να δηλητηριαστεί ένα ζωάκι θα πρέπει να καταναλώσει τεράστιες ποσότητες από αυτά τα λουλούδια.

Φιλόδεντρο

Οι χυμοί από αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας και το στόμα σας και να πρηστεί ο λαιμό σας, να σας προκληθεί δυσκολία στην αναπνοή, πόνοι και στομαχικές διαταραχές. Σοβαρότερες αντιδράσεις είναι σπάνιες αλλά καλό είναι να κρατηθεί μακριά από παιδιά και ζώα.

 

Γκι 

Για το αν το γκι μπορεί να είναι θανατηφόρο έχει χυθεί πολύ μελάνι. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα, να επιβραδύνει το χτύπο της καρδιάς, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ως παραισθησιογόνο. Για τα ζώα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές.

bovary.gr