Φεύγει τελικά η Unicef από την Ελλάδα;

  • Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 20:01
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ελλάδα

Φεύγει η Unicef απ’ την Ελλάδα λόγω οικονομικών παρατυπιών που διαπιστώθηκαν έπειτα από ελέγχους που διενήργησε διεθνής oοργάνωση. Η ανακοίνωση από την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Φεύγει η Unicef απ’ την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Συνέλευση της Εθνικής Επιτροπής αφού διαπιστώθηκαν οικονομικές παρατυπίες στο ελληνικό παράρτημα, έπειτα από έλεγχο από ανεξάρτητο παράγοντα.

Στη Γενική Συνέλευση έδωσαν το παρών υψηλοί ιστάμενοι εκπρόσωποι της οργάνωσης , οι οποίοι τόνισαν πως θα συνεχίσουν να προσφέρουν και να στηρίζουν το έργο της Unicef στην Ελλάδα μέσα από ένα καινούργιο σχήμα Εθνικής Επιτροπής που θα σχηματιστεί.

«Η σημαντική δράση της UNICEF με παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα θα συνεχιστεί, ως μέρος του πλάνου ανταπόκρισης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, το οποίο υποστηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ελλάδας και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες 60 ημέρες.

Φεύγει η Unicef απ’ την Ελλάδα | Η ανακοίνωση

Η UNICEF διακόπτει την συμφωνία της με την υπάρχουσα Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξαιτίας των ανησυχιών που προέκυψαν από πρόσφατο έλεγχο από ανεξάρτητο φορέα. Η UNICEF κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Επιτροπή δεν μπορούν να επιτευχθούν και για αυτό το λόγο προέβη σε ανάλογες κινήσεις.

Η UNICEF βρίσκεται κοντά στους Έλληνες πολίτες για σχεδόν 70 χρόνια. Τα προγράμματα μας στην Ελλάδα ήταν από τα πρώτα προγράμματα που δημιούργησε η UNICEF από την ίδρυσή της το 1946. Με τα χρόνια οι Έλληνες έγιναν ένθερμοι και γενναιόδωροι υποστηρικτές του Οργανισμού μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια σχέση μας με την Ελλάδα και θα προχωρήσουμε σε συμφωνία με ένα νέο φορέα έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε συνεργασίες και υποστήριξη για το έργο μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η σημαντική δράση της UNICEF με παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα θα συνεχιστεί, ως μέρος του πλάνου ανταπόκρισης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, το οποίο υποστηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ελλάδας και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών.

 

Πηγή: ipop

Αφηστε καποιο σχολιο