Το σωστό make up για την επιδερμίδα σας - Συμβουλές ομορφιάς από τη Μαρία Μαρκογιαννάκη

Λαμβάνω συχνά emails από κυρίες που μου λένε ότι έχουν δημιουργήσει το τέλειο μακιγιάζ αλλά σε μισή ώρα έχουν εμφανίσει γυαλάδα η το μακιγιάζ τους «σπάει».

Tης Μαρίας Μαρκογιαννάκη*

Ο κύριος λόγος είναι ότι χρησιμοποιούμε λάθος βάση για το δέρμα μας, πως όμως θα βρούμε την ιδανική για εμάς?

Η απάντηση είναι ανάλογα με τον τύπο δέρματος μας!

Στο εμπόριο θα βρούμε πολλά make up σχεδιασμένα για συγκεκριμένους τύπους δέρματος κι εκεί, είναι και το μυστικό. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Ένα λιπαρό η μικτό δέρμα χρειάζεται ένα make up ξηρό ή αλλιώς oil free. Δηλαδή που δεν είναι βασισμένο σε έλαια. Σε συνδυασμό με μια πούδρα σε ελεύθερη μορφή το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό!

Ένα δέρμα που είναι αρκετά ξηρό χρειάζεται ένα make up κρεμώδες με βάση από έλαια και βιταμίνη Ε, συστατικό πολύ βασικό για την συνεχή ενυδάτωση του δέρματος έτσι ώστε να μη σπάσει η να φύγει το make up κατά τη διάρκεια της εμφάνισης σας. Ένα μεγάλο μυστικό για το ξηρό δέρμα είναι να χρησιμοποίει την μισή ποσότητα πούδρας απ αυτήν που θα χρησιμοποιούσε κάποιος άλλος τύπος δέρματος και να είναι σε ελεύθερη μορφή για να μπορεί το δέρμα να κρατήσει εκείνο όσο χρειάζεται.

Το κανονικό δέρμα -που είναι και το πιο σπάνιο πλέον λόγω των περιβαλλοντολογικών συνθηκών και της διατροφής μας- είναι το μόνο δέρμα που μπορεί να διαλέξει τί θα χρησιμοποιήσει χωρίς να έχει πρόβλημα.

Σημείωση : Η σωστή δερματική ενυδάτωση είναι εκείνη που θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα για να μπορεί και το σωστό make up ν’ αντεπεξέλθει όπως πρέπει στις απαιτήσεις σας, γι αυτό λοιπόν δε ξεχνάμε ποτέ την κρέμα ενυδάτωσης μας καθημερινά!

*Η Μαρία Μαρκογιαννάκη είναι Makeup Artist (mariamarkogiannaki.gr) Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6976 234 766