Θες να μετράς τις θερμίδες που καις στο σεξ; Αυτή η εφαρμογή θα σου λύσει τα χέρια

Δε θα σε ρωτήσουμε αν έχεις σκεφτεί ποτέ ότι την ώρα του σεξ καις θερμίδεςή γυμνάζεσαι (γιατί το θεωρούμε δεδομένο. Δεν είναι κακό), αρκεί α) να μην το σκέφτεσαι συχνά και β) να μη σ' επηρεάζει κατά τη διάρκεια του σεξ.

Όσο περισσότερο σεξ κάνεις τόσο πιο fit γίνεσαι και όσο πιο fit γίνεσαι τόσο περισσότερο (πιθανώς και καλύτερο αν θέλεις) σεξ κάνεις. Είναι φαύλος κύκλος. 

Από καταβολής επιστήμης έχουν γίνει πολλές ποσοτικές έρευνες σχετικά με την ποσότητα των θερμίδων που μπορεί να κάψει κανείς κατά τη διάρκεια του σεξ και θα σου πούμε πως, κατά μέσο όρο, μια 30λεπτη συνουσία (αλλά σε πολύ έντονους ρυθμούς) καίει έως και 70 θερμίδες αν είσαι γυναίκα (οι άντρες καίνε περισσότερες με τον αριθμό να ανεβαίνει στις 101-λογικό αν σκεφτείς ότι υπάρχουν στάσεις στις οποίες κινούνται πολύ περισσότερο απ' ό,τι εσύ).

Παρόλο που το σεξ δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να αντικαταστήσει την κανονική γυμναστική, είναι κι αυτό ένας τρόπος (και μάλιστα απολαυστικός) να χάνεις περιττές θερμίδες (βλ. την πίτσα ή το παγωτό που έφαγες πριν κάνεις σεξ), να αποκτάς ελαστικότητα, να ιδρώνεις (άρα αποβολή τοξινών) και να ενδυναμώνεις μυικές ομάδες (αρκεί να σκεφτείς το κάψιμο που νιώθεις στα πόδια ή στα χέρια όταν π.χ. είσαι από πάνω). Προφανώς όσο περισσότερο ιδρώνεις και όσο πιο πολύ πάθος βάζεις, τόσο καλύτερα αποτελέσματα.

Για να μην αναρωτιέσαι όμως τι, πώς και πόσο, υπάρχει το "sex calculator", μια online εφαρμογή του UKMedix.co.uk, ένα online φαρμακείο το οποίο ειδικεύεται στην απώλεια βάρους και στη σεξουαλική υγεία.

Όπως λένε οι δημιουργοί του Sex Calculator «πρόκειται για ένα εργαλείο που υπολογίζει κατά προσέγγιση τις θερμίδες που καίει κάποιος κατά τη διάρκεια του σεξ λαμβάνοντας υπόψιν το φύλο, το σωματότυπο, τη στάση, την ένταση και τη διάρκεια του σεξ».

Για να σου δώσουμε μια ιδέα κάναμε ένα παράδειγμα.

Έτσι για μια γυναίκα με καμπύλες η οποία έκανε σεξ σε ιεραποστολική στάση με πολύ πάθος και διάρκεια 10 λεπτών, ο αριθμός θερμίδων που έχασε αντιστοιχεί σε (μόλις) 40, 95.

 

Πηγή: ladylike