Οι Κρητικοί “Γείτονες” πήραν βραβείο για την πρωτότυπη μουσική του Γιάννη Βάρδα

Με το Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής του Γιάννη Βάρδα ανάμεσα στις 250 και πλέον ταινίες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ διακρίθηκε η ηρακλειώτικη ταινία “Γείτονες” που  ήταν επίσημη συμμετοχή στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στον ιστορικό κινηματογράφο «Αλκυονίδα» η ταινία μικρού μήκους «Γείτονες» της Κωνσταντίνας Πάλλη έτυχε θερμής υποδοχής, τόσο απ’ το κοινό  όσο κι απ’ την κριτική επιτροπή.

[Η Κωνσταντίνα Πάλλη]
Η Κωνσταντίνα Πάλλη

Η ταινία, που τώρα ξεκινά το φεστιβαλικό της ταξίδι, έχει ήδη τιμηθεί με το Βραβείο Μοντάζ για τον Νικολάι Ντορόζκιν στο 12months Film Festival στη Ρουμανία και είναι επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ Erkuhuleni της Νότιας Αφρικής καθώς και στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Μαούρο της Ιταλίας.

Οι βασικοί συντελεστές της ταινίας προετοιμάζονται πυρετωδώς για τα γυρίσματα της καινούριας τους ταινίας, της κωμωδίας «Ο Νόμος της Φιλοξενίας» που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο  στο Ηράκλειο.

Η ταινία «Γείτονες» (Νeighbors) είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας νέων δημιουργών και εξαρχής πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία χρηματοδότηση.

Η ταινία «Γείτονες» μάς γνωρίζει τον Γρηγόρη, ένα νεαρό παιδί που αγωνίζεται να βρει τη θέση του σε μια κοινωνία γεμάτη αναλγησία και προκαταλήψεις.

Ζώντας σε ένα ρατσιστικό περιβάλλον, υιοθετεί σε μεγάλο βαθμό τη λογική των γύρω του και χάνει σιγά – σιγά τη συμπόνια για τον διπλανό του.

Όλα αυτά θα ανατραπούν όταν ένας καινούριος γείτονας θα μετακομίσει στη γειτονιά του.

Αυτός, ο Ξένος, θα τον κάνει να δει την πραγματικότητα με άλλα μάτια και θα τον αναγκάσει να πάρει θέση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Πάλλη

Παίζουν: Νικόλας Αλεξίου, Μd Rshadul Islam, Αντώνης Παλιεράκης, Μπάμπης Ανταλουδάκης, Πάνος Ιωαννίδης, Κωνσταντίνος Βρυσανάκης, Αντώνης Μαρκάκης, Λευτέρης Τακάκης, Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, Παναγιώτης Τούτιος, Ρένα Πασπάτη, Γιάννης Λαμπράκης και οι μικροί Σπύρος Κορακόπουλος, Κάτια Κορακοπούλου, Νικόλας Βάρδας.

Συμμετέχουν: Xριστίνα Ινσουρατσέλου, Ελένη Στρατάκη, Γιάννης Βάρδας, Δήμητρα Κυριακάκη, Μπάμπης Κορακόπουλος, Md Josem, Md Ali Talukder, ο σκύλος Όσκαρ και ο γάτος Γκρούβας.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βασίλης Φλουρής

Μουσική: Γιάννης Βάρδας

Κάμερα: Νικολάι Ντορόζκιν

Sound Μix: Groove Studio – Γιάννης Πρατικάκης

Bοηθός σκηνοθέτη: Ελευθερία Σινατσάκη

Μοντάζ: Νικολάι Ντορόζκιν

Coloring: Nικολάι Ντορόζκιν

Τheme song “Right now”

Vocals –  Aντιγόνη Διονυσιάδου

Drums – Nικόλας Χριστόπουλος

Υπότιτλοι: Ελβίρα Βουτσινά.