Ψάρι με αγκινάρες και άγρια χόρτα

  • Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018 12:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ανοιξιάτικη και ελαφριά συνταγή με ψάρι της επιλογής μας.

Υλικά

2 κιλά φέτες ψαριού της αρεσκείας μας (ροφός, σφυρίδα κ.ά.), πάχους 2 εκ.
18 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
1 κιλό ραδίκια, χοντροκομμένα (αν βρούμε στη λαϊκή άγρια χόρτα, τα προτιμάμε)
1 μάτσο μυρώνια
1 μάτσο καυκαλήθρες
1 μάτσο φρέσκος μάραθος
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
ο χυμός από 2 λεμόνια
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Χοντροκόβουμε τα μυρωδικά.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και αχνίζουμε το κρεμμύδι με τις αγκινάρες και τα χόρτα για 3- 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το λεμόνι, 150 ml νερό, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Μεταφέρουμε το όλον σε ένα μεγάλο ταψί ή γάστρα και ανοίγουμε μια «λακκούβα» για να βάλουμε τις φέτες ψαριού. Περιχύνουμε το ψάρι με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το ταψί με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλάει η σάρκα του ψαριού από το κόκαλο.

Στο ποτήρι μας: Φουλ στο άρωμα! Συμπληρώστε με ένα Sauvignon blanc, Viognier, ίσως κι ένα κρητικό λευκό χαρμάνι.

gastronomos.gr