Ποιοι είναι οι 9 μύθοι για την απιστία που όλοι σχεδόν πιστεύουν αλλά τελικά μάλλον δεν ισχύουν

 Δεν υπάρχει άντρας ή γυναίκα που να μην έχει φάει κέρατο έστω και μία φορά στη ζωή του/της και να μην έχει αναρωτηθεί «γιατί σε εμένα ρε παιδιά;», αλλά και να μην είναι έτοιμος/έτοιμη να διαλύσει σχέση, σπίτι, οικογένεια για τα κέρατα που του/της φόρεσαν στο κεφάλι.

Όλα αυτά φυσικά, στην περίπτωση που η αλήθεια λάμψει. Διαφορετικά, κέρατο που δεν μαθαίνεται, δεν είναι κέρατο. Άπαξ, όμως και μάθεις ότι η καλή σου «στα φόρεσε» αρχίζεις να κάνεις ένα σωρό υποθέσεις και να πλέκεις σενάρια στο κεφάλι σου. Τι θα έλεγες λοιπόν αν σου έλεγα ότι οι παράλληλες σχέσεις τις περισσότερες φορές τυχαίνουν σε αυτούς/αυτές που δεν ψάχνονται;

Παρακάτω θα ανακαλύψεις τους εννέα πιο συνηθισμένους μύθους γύρω απ' την απιστία, που είτε την κάνεις είτε την δεχθείς θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πώς μπορείς να σώσεις την κατάσταση (αν σώζεται).

Μετά την απιστία ένα ζευγάρι δεν μπορεί να ξαναγίνει ευτυχισμένο

Η απιστία είναι σύμπτωμα του προβλήματος και όχι η αιτία. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, όταν αποκαλυφθεί, οδηγεί πολλά ζευγάρια στο να ξεκινήσουν μια προσπάθεια να επικοινωνούν ανοικτά και με μεγαλύτερη ειλικρίνεια, με αποτέλεσμα η σχέση να γίνεται σταδιακά πιο δυνατή και πιο ουσιαστική. Απαιτείται όμως σκληρή προσπάθεια κι από τις δύο πλευρές για να ξεπεραστεί το σοκ, με τη βοήθεια ίσως ενός ειδικού, όπως είναι ο ψυχολόγος και ο σύμβουλος σχέσεων.

Η απιστία χτυπά τα ζευγάρια που έχουν ερωτικά προβλήματα

Στις μέρες μπορούμε πλέον να το πούμε με σιγουριά: Το σεξ δεν είναι το παν σε μια σχέση. Από την εμπειρία σου θα έχεις καταλάβει ότι το σεξουαλικό πάθος δεν είναι αρκετό για να μακροημερεύσει μια σχέση. Ακόμα κι όταν το σεξ είναι μαγικό, αν δεν υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι καλή επικοινωνία, κοινά ενδιαφέροντα και δυνατό συναισθηματικό δέσιμο, τότε χωριό δεν μπορεί να κάνει.

Η απιστία είναι καθαρά θέμα ερωτικής έλξης

Ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: απιστία δεν είναι μόνο το σεξ. Μια μορφή απιστίας για παράδειγμα είναι ο συναισθηματικός, πλατωνικός δεσμός που μπορεί να αναπτύξεις με μία κοπέλα, με την οποία θέλεις να μοιράζεσαι σκέψεις, εμπειρίες, ανησυχίες, φόβους και καταστάσεις -πράγματα που μέχρι πρότινος τα επικοινωνούσες στην κοπέλα/σύζυγό σου.

Η απιστία που δεν περιλαμβάνει σεξ, δεν είναι απιστία

Εννοείται πως υπάρχουν παράλληλες ή εξωσυζυγικές σχέσεις που οι εμπλεκόμενοι δεν έχουν κάνει σεξ. Βέβαια το να ανταλλάσσεις μηνύματα με μια συνάδελφο ή μια παλιά σου συμμαθήτρια μες στη νύχτα, μπορεί για σένα να μην είναι κέρατο αλλά για τη σύντροφό σου σίγουρα θα είναι μια μορφή απιστίας.

 

Φταίνε τα προβλήματα στη σχέση ή στο γάμο για την απιστία

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν κάθε γάμος έχει προβλήματα. Οι παράλληλες σχέσεις δεν γίνονται επειδή πάει κάτι στραβά στη σχέση ή στον γάμο, αλλά γιατί εν μέρει τα ζευγάρια δεν έχουν μάθει να δουλεύουν μαζί για να λύσουν τα προβλήματά τους. Κοινώς, τα προβλήματα σε μια σχέση δεν σημαίνουν απαραίτητα απιστία.

Μια φορά άπιστος/η, πάντα άπιστος/η

Οι γενικεύσεις καλό είναι να μην γίνονται, όπως επίσης και το να βάζουμε ταμπέλες στους γύρω μας. Το γεγονός ότι κάποιος/κάποια απάτησε το έτερον ήμισυ δεν σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής θα κουβαλάει το στίγμα του κατά συρροήν άπιστου ατόμου.

 

Αποχαιρέτα το γάμο σου μετά από παράνομη σχέση

Οι ειδικοί επί των σχέσεων πάλι θα σου πουν ότι πάνω απ' τους μισούς γάμους έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου μέσα από τέτοιου είδους δοκιμασίες, όπως είναι η απιστία. Μοναδική προϋπόθεση το ζευγάρι να είναι πρόθυμο να δουλέψει μαζί, ώστε να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη. Άλλωστε, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι διαζυγίου είναι η αδυναμία επικοινωνίας και η συναισθηματική απόσταση.

 

Συνήθως το μπλέξιμο γίνεται με νεαρά και ελκυστικά άτομα

Σε γενικές γραμμές, η αλήθεια είναι ότι οι παράνομοι, παράλληλοι έρωτες δεν είναι νεότερα, πιο πλούσια ή πιο ελκυστικά άτομα απ' τον επίσημο σύντροφο. Είναι απλά κάτι καινούργιο. Και το καινούργιο από μόνο του είναι ελκυστικό και ιντριγκαδόρικο, ανεξαρτήτως ομορφιάς και νεότητας.

Άπιστοι γίνονται όσοι ψάχνονται

Άλλος ένας μύθος που καταρρίπτεται, μιας και τις περισσότερες φορές οι παράλληλες σχέσεις προκύπτουν σε ανθρώπους που δεν «ψάχνονται», που απλά αισθάνονται οικεία με κάποιον/κάποια που δουλεύουν μαζί, για παράδειγμα και αναπτύσσουν ένα συναισθηματικό δεσμό, λόγω οικειότητας, ο οποίος καταλήγει με τους δύο στο κρεβάτι.

 

πηγή: askmen.gr