Ανανέωση σπιτιού ... με σταθερές αξίες - Ακολουθούμε τις διαχρονικές τάσεις στο ντιζάιν

  • Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018 08:31
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Μπορεί να πειραματιζόμαστε με το στιλ μας αλλά όταν μιλάμε για την αισθητική εσωτερικού χώρου μπορούμε να επενδύουμε άφοβα σε σταθερές αξίες. Ποιες είναι αυτές; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Γεωμετρία. Γιατί η ισορροπία έρχεται μέσα από τις αντιθέσεις και τον τρόπο που συμπληρώνονται μικρές και μεγαλύτερες επιφάνειες, αλλά και αντικείμενα μεταξύ τους. Οπότε, αντί για αναρχία και ακαταστασία, θα προτιμήσουμε την απόλυτη γεωμετρία. 

​Απσρόμαυρο. Ασπρόμαυρο σημαίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Ξεχάστε ότι ξέρατε μέχρι σήμερα. Οι νόμοι γεννήθηκαν για να καταργούνται. Το μαύρο του καλοκαιριού επιβιώνει μόνο με λευκό συμβιβασμό.

Ξύλο.  Το ξύλο βγήκε από την πασαρέλα και στο ντιζάιν. Το καλοκαίρι επιβάλλει σταθερό βήμα. Με ξύλινη βάση και θορυβώδη μπιμπελό. Οι κλακέτες είναι προαιρετικές.

​Φλοράλ. Μην σκέφτεστε μικροσκοπικά λουλουδάκια, αλλά εντυπωσιακά μοτίβα, ανάγλυφα ή ζωγραφισμένα. Roses are red. Μια συμβουλή: τα φλόραλ των άκρων απαιτούν απόλυτη μονοχρωμία στο σύνολό τους. Η παραφωνία βλάπτει σοβαρά το ντιζάιν.


Πλεκτό δέρμα. Στο Μιλάνο είδαμε ακόμη και λεπτομέρειες από ιγκουάνα σε διακοσμητικές βαλίτσες. Με την επιστροφή των ´80s δεν θα μπορούσαμε παρά να ξαναγαπήσουμε την πλέξη του δέρματος. Αν αλλάζει κάτι είναι η ματιά μας.

Μπεζ. Η πιο ουδέτερη απόχρωση της παλέτας για το καλοκαίρι, γίνεται το κατάλληλο φόντο για πυροτεχνήματα εντός και εκτός. Αν η βάση είναι μπεζ, τότε οι έντονες αποχρώσεις σε αναπάντεχα σημεία είναι πάντα ευπρόσδεκτες.  

Ρίγες. Λουράκια και ρίγες στα υφάσματα, ατίθασες γραμμές στα σεντόνια, νοσταλγικές εικόνες, μαξιλάρες που συνιστούν απόλυτη ηρεμία στην υπόλοιπη διακόσμηση.

Ψάθα. Μία τάση που γεννήθηκε στο Παρίσι και στο Μιλάνο και μας θυμίζει ταινίες της δεκαετίας του ´50. Πάμε για πικνίκ στην παραλία;

www.sandytsantaki.com