Τρουφάκια με ινδοκάρυδο και νουτέλα με τέσσερα υλικά

  • Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018 16:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Υπέροχα, πανεύκολα τρουφάκια με γέμιση μαλακό τυρί κρέμα αρωματισμένο με μπόλικο ινδοκάρυδο, καλυμένο με νουτέλα πασπαλισμένο με ινδοκάρυδο. Μια πολύ εύκολη συνταγή  για υπέροχα τρουφάκια με τον απόλυτο συνδυασμό της πραλίνας φουντουκιού και του ινδοκάρυδου με 4 μόνο υλικά που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν με την απίστευτη γεύση τους. 

Υλικά συνταγής

250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
100-120 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο + 3/4 φλ. τσαγιού περίπου επιπλέον για πασπάλισμα
70 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
150 γρ. νουτέλα ή μερέντα 

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ ρίχνετε το μαλακό τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε πολύ καλά με αυγοδάρτη ή με ένα κουτάλι. Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα που είναι μεν μαλακό αλλά εύπλαστο για να το πλάσετε σε μπαλάκια.
Αν μειώσετε τη ζάχαρη ή αν δεν είναι αρκετά εύπλαστη η ζύμη σας τότε πολτοποιείτε σε σκόνη λίγο ινδοκάρυδο στο μούλτι μέχρι να γίνει αλεύρι ινδοκάρυδου, το προσθέτετε στο μείγμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε το μείγμα για 30 λ περίπου στο ψυγείο για να “ξεκουραστεί” και να πλάθετε ευκολότερα. [*]
Στη συνέχεια τα πλάθετε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού, τα μεταφέρετε σε μια μικρή πιατέλα και τα ξαναβάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το σχήμα τους μέχρι να μαλακώσετε τη νουτέλα. 
Σε ένα μπολ βάζετε το ινδοκάρυδο. Ζεσταίνετε σε μπεν μαρί τη νουτέλα μέχρι να γίνει σχετικά υγρή. Την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και περνάτε με γρήγορες κινήσεις κάθε μπαλάκι τυριού-καρύδας πρώτα από τη νουτέλα και μετά από το μπολ με το ινδοκάρυδο φροντίζοντας να καλυφθούν παντού και από τη νουτέλα και από το ινδοκάρυδο. 
Τοποθετείτε τα μπαλάκια στη πιατέλα και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει και σταθεροποιηθεί η νουτέλα. Τα βγάζετε από το ψυγείο 5-10 λ πριν τα σερβίρετε για να μαλακώσουν και να λιώνουν στο στόμα σας.

[*] Αντί να φτιάξετε αλεύρι ινδοκάρυδου στο μούλτι μπορείτε φυσικά να προσθέσετε και άλλο ινδοκάρυδο για να πετύχετε εύπλαστη ζύμη. Το αλεύρι σας το προτείνουμε γιατί έτσι σταθεροποιείται καλύτερα το μείγμα και δίνει πιο ήπια και εκλεπτυσμένη γεύση ινδοκάρυδου. Επίσης μπορείτε και όλο το ινδοκάρυδο που βάζετε μέσα στο μαλακό τυρί να το αλέσετε σε σκόνη για καλύτερη υφή και πιο ελαφριά γεύση. 

sintayes.gr