Πως να κάνεις την μέρα στην δουλειά σου λίγο καλύτερη;

  • Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018 19:43
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Φρόντισε να φτάνεις στη δουλειά σου 20’ νωρίτερα από ό,τι έως συνήθως.

Μοιάζει να μην υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο, και δεν θα στο πρότεινα αν δεν ήμουν σίγουρη ότι αυτό από μόνο του είναι ικανό να μεταμορφώσει ολόκληρη τη μέρα σου. Το να φτάνεις κάθε μέρα λίγο νωρίτερα από ότι συνήθως, ή ακόμα καλύτερα λίγο νωρίτερα από τους υπόλοιπους στο γραφείο, θα σου δώσει ηρεμία και την αίσθηση ελέγχου της ημέρας που έχεις μπροστά σου.

 

Φέρε μαζί το μεσημεριανό αλλά και τα snacks σου.

Δεδομένου ότι ολοένα και περισσότερα γραφεία και εταιρίες έχουν μια μικρή κουζίνα με τα βασικά, όπως ένα ψυγείο και ένα φούρνο μικροκυμάτων, η ύπαρξή της σημαίνει ότι μπορείς και θα έπρεπε να την χρησιμοποιήσεις για να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου. Κερδίζεις χρόνο για ένα ποιοτικότερο διάλειμμα αφού δεν θα χρειαστεί να βγεις έξω για να βρεις αυτό που θέλεις,  κερδίζεις χρήματα αφού δεν θα παραγγείλεις κάτι υπερεκτιμημένο, και θα φας σίγουρα κάτι που σου αρέσει και συμβαδίζει με τη διατροφή που έχεις επιλέξει, γιατί το έχεις φτιάξει σύμφωνα με το γούστο σου.

 

Φτιάξε τη ρουτίνα σου και μείνε πιστή σε αυτή.

Φτιάξε μια ρουτίνα και φρόντισε να είναι η ίδια κάθε μέρα για τα πρώτα 15’ που είσαι στο γραφείο. Δημιούργησε τα βήματα που θα σε προγραμματίσουν για μία αποτελεσματική μέρα στη δουλειά. Είναι ένας εύκολος τρόπος να παραμείνεις θετική και να νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο μέσα στην απρόβλεπτη πολλές φορές εργασιακή μέρα.

 

Κάνε μία λίστα για κάθε μέρα.

Η λίστα με αυτά που πρέπει ή θέλεις να κάνεις σε κρατά σε τροχιά. Μπορείς να την ετοιμάζεις την παραμονή φεύγοντάς ή το πρωί μόλις φτάνεις. Μία τέτοια λίστα δίπλα σου, σε βοηθάει να “σπάσεις” τα μεγάλα projects σε μικρότερα. Θα οργανώσεις και θα καταλάβεις με τον καιρό, πόσος χρόνος σου χρειάζεται για κάθε εργασία και στο μέλλον θα οργανώνεις ακόμα καλύτερα την ημέρα σου. Μην ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου συχνά για όλα αυτά που ολοκληρώνεις η προχωράς.

 

Βρες την ιδανική θερμοκρασία χώρου για σένα ή δημιούργησέ τη.

Είναι εντυπωσιακό πόσο κρύο μπορεί να κάνει σε ένα γραφείο. Συνήθως είναι μεγάλοι χώροι και είναι δύσκολο να είναι σταθερή η θερμοκρασία. Εσύ για να είσαι άνετα στο γραφείο σου, έχε πάντα πάνω στην καρέκλα σου ένα μαντήλι ή κάτι για να φορέσεις και φρόντισε να είσαι ντυμένη με layers για να μπορείς να εναλλάσσεις το ντύσιμό σου ανάλογα.

 

Ετοίμασε το γραφείο σου για την επόμενη μέρα.

Γράψε σε ένα χαρτί τις εκκρεμότητες για την επόμενη μέρα, και βεβαιώσου ότι είσαι προετοιμασμένη για τυχόν συναντήσεις και τηλεφωνήματα. Τακτοποίησε το γραφείο σου και φτιάξε το όπως θα ήθελες να το βρεις το πρωί.


Φεύγοντας, πες στον εαυτό σου ένα μεγάλο μπράβο, γιατί άλλη μια μέρα κλείνει τον κύκλο της και είμαι σίγουρη οτι για άλλη μέρα έβαλες τα δυνατά σου.

 

Πηγή: queen