Ο Κάρολος και η Καμίλα θα έρθουν στην Κρήτη - Που θα πάνε και ποιους θα επισκεφθούν

  • Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018 09:12
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Το βασιλικό ζεύγος θα περιηγηθεί την Κνωσό ενώ θα επισκεφτεί και δομή φιλοξενίας προσφύγων.

A-
A+
16/04/2018 | 10:35

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας επίσκεψη στη χώρα μας και στην Κρήτη πρόκειται να πραγματοποιήσουν τον ερχόμενο Μάιο ο πρίγκηπας Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. 

Όπως έγινε γνωστό το πριγκιπικό ζεύγος θα βρεθεί στην Κρήτη στις 11 Μαΐου ολοκληρώνοντας έτσι το ταξίδι τους στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Το Παλάτι παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους για την επίσκεψή τους στη Γαλλία και την Ελλάδα, με επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, λοιπόν, το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου, με την Καμίλα, μάλιστα να επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας, ενώ για τον Κάρολο η συγκεκριμένη, θα είναι η δεύτερη επίσκεψη.

Η επίσκεψή τους στην Ελλάδα θα ξεκινήσει από την Αθήνα και σύμφωνα με το πρόγραμμα, την πρώτη νύχτα που θα παραμείνουν στην Αθήνα, θα τους παραχωρήσει δείπνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, Βλασία Παυλοπούλου.

Το ταξίδι του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επίσκεψη στο Φάληρο, στον Πειραιά, ξενάγηση στο ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ», στο μοναστήρι της Καισαριανής, αλλά και στο Μουσείο Μπενάκη, όπου η Καμίλα θα μάθει για την ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό, μαζί με τη σύζυγο του Πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ιδιαίτερη, επίσης, αναμένεται να είναι η επίσκεψη της Δούκισσας του Κόρνγουελ, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, σε κέντρο υποστήριξης στην Αθήνα που παρέχει στέγη και βοήθεια σε γυναίκες- θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ή σεξουαλικής κακοποίησης.

Η επίσκεψη στην Κρήτη

Την τελευταία ημέρα του ταξιδιού τους στην Ελλάδα και τη Γαλλία, το πριγκιπικό ζεύγος επέλεξε να την «περάσει» στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το βασιλικό ζεύγος θα βρεθεί στην Κρήτη την Παρασκευή 11 Μαΐου και αρχικά, ο πρίγκιπας Κάρολος μαζί με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δούκισσα θα επισκεφτεί, επίσης, μία εκ των προσφυγικών δομών που εδρεύουν στην Κρήτη.

Το όνομα της δομής που θα επισκεφτεί η Δούκισσα του Κόρνγουελ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο πρόκειται για δομή η οποία βοηθάει οικογένειες προσφύγων, αλλά και μεταναστών, που έρχονται στην Κρήτη, ώστε να βρουν καταλύματα και να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία.

Ενώ, το ταξίδι του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή τους σε μία παραδοσιακή τοπική γιορτή στην Κρήτη, με την τοποθεσία και την ακριβή ώρα, επίσης, να μην έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη.

Σημειώνεται ότι η Βασιλική Οικία ανακοίνωσε την επίσκεψή της και μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, αναρτώντας μία φωτογραφία με το παλάτι της Κνωσού και μία με το θωρηκτό «Αβέρωφ», τις οποίες συνόδευσε με το ακόλουθο tweet:
«Η επίσκεψη στην Ελλάδα θα είναι μια γιορτή για τη μακρά συνεργασία με την Ελλάδα σε ναυτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και για τη νέα ευκαιρία για συνεργασία στην εκπαίδευση και στον τομέα της φιλανθρωπίας.»