Μακαρόνια χοντρά με ντομάτα, κοτόπουλο και δυόσμο

Ούζο, δυόσμο, σκόρδο, τζίντζερ, ντομάτες και κοτόπουλο. Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε τη σάλτσα που θα σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας.

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια χοντρά No 2 ή Νο 3 με τρύπα
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, σε κύβους 3 εκ.
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
1 κιλό ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
60 ml ούζο
τα φύλλα από 5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
60 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 60 ml λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τον κουρκουμά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο σε σκεύος και ρίχνουμε τις ντομάτες στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ούζο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η σάλτσα.

Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τον δυόσμο, πασπαλίζουμε με τυρί και σερβίρουμε.

gastronomos.gr

Αφηστε καποιο σχολιο