Στην Κρήτη το «αγιασμένο» χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

  • Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018 15:04
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Tο άφθαρτο χέρι της Ευαγγελίστριας της Αναστάσεως Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Aγίου Όρους, θα υποδεχθεί η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, το άφθαρτο χέρι θα αφιχθεί στην Ιερά Μητρόπολη στα Χανιά προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών στις 24 και 25 Απριλίου.

Το χέρι είναι άφθαρτο, και φαίνονται όλοι οι τένοντες και το δέρμα. Διατηρείται σε φυσική θερμοκρασία ζωντανού σώματος και ευωδιάζει. Μάλιστα εξαιτίας των θαυμάτων της, η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή θεωρείται ως δεύτερος κτήτορας της Μονής Σίμωνος Πέτρας.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων στις 11 το πρωί της Τρίτης 24 Απριλίου υπό του Σεβασμιωτάτου Δαμασκηνού παρουσία Σιμωνοπετριτών Πατέρων. Την ίδια ήμερα θα πραγματοποιείται κάθε δύο ώρες Ιερά Παράκληση ( 13:00, 15:00, 17:00 ) ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία με ώρα έναρξης 20:00.

Το πρωί της Τετάρτης 25 Απριλίου το ιερό λείψανο θα παραμείνει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων όπου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 Ιερά Παράκληση και στις 12:00 Ιερόν ευχέλαιο ενώ στις 14:00 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την πόλη των Χανίων.

Στις 15:00 το ιερό λείψανο θα υποδεχθεί ο ιερός κλήρος και ο λαός στον Ιερό προσκυνηματικό ναό Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στην Χαλέπα όπου θα παραμείνει έως το βράδυ όπου και θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο.

zarpanews.gr