Δώσε "ώθηση και ενέργεια" στα σγουρά μαλλιά σου

  • Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 18:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Θυμάσαι πόσες φορές έχεις ταλαιπωρήσει τα φυσικά σγουρά μαλλιά σου με το να τα ισιώνεις συνεχώς;  Άπειρες φορές, σωστά; Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις να υιοθετήσεις ένα πιο φυσικό look αφήνοντας τις φυσικές σου μπούκλες χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα βγαίνεις ατημέλητη έξω με το μαλλί ζούγκλα.

Τα ίδια προτείνουν και οι σχεδιαστές φέτος με τα runway looks των collection Φθινόπωρο/Χειμώνας 2018 να ασπάζονται τις φυσικές ανάλαφρες μπούκλες –χωρίς τη χρήση ψαλιδιού- μόνο με styling προϊόντα και έξυπνα hacks που όχι μόνο θα έχουν ένα φυσικό αποτέλεσμα αλλά θα κρατήσουν και όλη τη μέρα.

 

Αρχικά, παράτησε την βούρτσα. Τα σγουρά μαλλιά τείνουν να είναι πιο στεγνά και εύθραυστα από άλλους τύπους, οπότε περνώντας τα με μία σκληρή βούρτσα θα προκαλέσει σπάσιμο και θα καταστρέφει το φυσικό σχήμα της μπούκλας σου.

 Πάντα να χρησιμοποιείς φυσούνα όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου. Είναι απαραίτητη για να δώσεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα  στις μπούκλες σου χωρίς να φαίνονται φριζαρισμένες.

Απόφυγε τα anti-frizz προϊόντα.  Το μόνο που θα κάνουν είναι να ‘βαρύνουν’ τις μπούκλες και έτσι να χάσουν το σχήμα τους. Χρησιμοποίησε προϊόντα για κανονικά μαλλιά με ένα hint ενυδάτωσης.

Περιποιήσου τις μπούκλες σου μία με δύο φορές το μήνα με μία θεραπεία εντατικής ενυδάτωσης είτε σε μορφή μάσκας ή εξειδικευμένου conditioner για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση του φυσικού σχήματος τους και την καλή ενυδάτώση τους.

Χρησιμοποίησε τη σωστή για τον τύπο μαλλιών σου mousse, κατά προτίμηση ελαφριάς σύνθεσης η οποία θα τονίσει το φυσικό τους σχήμα και θα δώσει διάρκεια.

Μην φοβηθείς τα spray με θαλασσινό αλάτι. Σε στεγνά ή νωπά μαλλιά θα κρατήσει τις μπούκλες στη θέση τους για ώρες χωρίς να τις νιώθεις ξηρές στο τέλος της μέρας.

 

Πηγή: savoirville