Τρεις συμβουλές για να καθαρίσετε σωστά τον καναπέ σας

  • Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 11:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι


Ένας άνετος καναπές είναι το τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα...


Ωστόσο επειδή συχνά χαλαρώνουμε εκεί τρώγοντας κάποιο σνακ, ο καναπές μας λερώνεται εύκολα και χρειάζεται έναν βαθύ καθαρισμό για την απομάκρυνση των λεκέδων.

Εάν έχετε έναν «ντυμένο» καναπέ με ύφασμα, μάθετε πώς μπορείτε να τον κάνετε να φαίνεται σαν να είναι καινούριος.

Προσδιορίστε το ύφασμα

Οι καναπέδες βγαίνουν σε πολλά σχήματα, χρώματα και υλικά. Συνήθως συνοδεύονται από αφαιρούμενα και πλενόμενα μαξιλάρια. Εάν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε έναν καναπέ από μείγμα λινό – βαμβάκι, μπορείτε εύκολα να τον καθαρίσετε με φυσικά συστατικά. Πριν όμως ξεκινήσετε μάθετε το υλικό κατασκευής του. Οι περισσότεροι έχουν ετικέτες που προσδιορίζουν ως:

W: Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε νερό για τον καθαρισμό του
S: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο συγκεκριμένο καθαριστικό για το ύφασμα.
SW: Το νερό αλλά και το καθαριστικό είναι ασφαλή για χρήση.
X: Μόνο στεγνό καθάρισμα.

Προετοιμάστε τον καναπέ σας

Προετοιμάστε τον καναπέ σας χρησιμοποιώντας μια καθαρή και στεγνή λευκή πετσέτα χεριών ή ένα κομμάτι ύφασμα που χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε τα έπιπλα. Απομακρύνετε κάθε ψίχουλο ή τυχόν κομμάτια που μπορεί να κρύβονται στις γωνίες και τις σχισμές του καναπέ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και μια βούρτσα. Αποφύγετε τις χρωματιστές πετσέτες ή τα σφουγγάρια καθώς οι χρωστικές ουσίες μπορεί να αλλάξουν το χρώμα του καναπέ.

Βαθύς καθαρισμός

Ψεκάστε ολόκληρο τον καναπέ με σόδα μαγειρικής. Το συστατικό αυτό απομακρύνει τις μυρωδιές και διαλύει του λεκέδες στο ύφασμα. Αφήστε τη σόδα μαγειρικής στον καναπέ για τουλάχιστον 20 λεπτά έως και μια ώρα πριν βάλετε την ηλεκτρική σκούπα σε λειτουργία.

baby.gr

Αφηστε καποιο σχολιο