Μαθαίνουμε τα μυστικά των σχέσεων - Ο νέος κύκλος διαλέξεων του Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο

  • Σάββατο, 14 Απρίλιος 2018 08:33
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Ο τρίτος κύκλος μαθημάτων- διαλέξεων για το 2017-2018 με θέμα «Τα μυστικά των σχέσεων: Χτίζοντας Επιτυχημένες Σχέσεις», πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο. Ο θεγμός που απευθύνεται σε όλους χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό κερδίζει συνεχώς έδαφος και λειτουργεί Πανελλαδικά υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. και τοπικά υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο στόχος των δέκα διαλέξεων που θα ξεκινήσουν στις 30 Μαίου από διακεκριμένους επιστήμονες όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του ΑΛΠ είναι:

"Τελευταία όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες μεγάλων πανεπιστημίων όπως τo Harvard μας λένε ότι, όποιοι κι αν είμαστε, όπου κι αν ζούμε, ότι δουλειά και να κάνουμε, όσα χρήματα και να έχουμε, η ποιότητα των σχέσεών μας είναι το στοιχείο που θα επηρεάσει περισσότερο την ευτυχία μας και την καλή ψυχική και σωματική υγεία μας.

Ο στόχος του παραπάνω κύκλου μαθημάτων, είναι να γνωρίσουμε φρέσκιες, συναρπαστικές ιδέες και τρόπους που θα μας κάνουν να δούμε με νέα ματιά τους συντρόφους μας τους  φίλους μας, την οικογένεια  μας, τους συνεργάτες μας. Και με τη σειρά μας, να επηρεάσουμε θετικά τον τρόπο με τον οποίο κι εκείνοι θα σχετίζονται  μαζί μας. 

Θα αναλυθούν θέματα όπως: Γνωρίζω τον εαυτό μου/μαθαίνω να αναγνωρίζω και τους άλλους-Κοινωνική και συναισθηματική νοημοσύνη – Η τέχνη της επικοινωνίας και της δημιουργικής ακρόασης- Μαθαίνω πώς να διεκδικώ σωστά και να αποκτώ αυτά που αξίζω – Η τέχνη για αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις – Δημιουργική διαχείριση θυμού και συγκρούσεων -Η επίδραση των καλών ή κακών σχέσεων στην ψυχική και σωματική υγεία μας, κ.α.

Τα θέματα θα αναλύσουν διακεκριμένοι εισηγητές και άλλοι ειδικοί καταξιωμένοι ο καθένας στον τομέα του. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Με την ολοκλήρωση του Κύκλου Μαθημάτων οι σπουδαστές  που έχουν τηρήσει τον Κανονισμό Παρακολούθησης θα λάβουν αντίστοιχο Πιστοποιητικό Σπουδών".

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληρορορίες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΑΛΠ (πατήστε εδώ) ή να επικοινωννούν στα τηλέφωνα  2821501060 / 6936004242 / 6932447016 (ώρες 10:00 – 15:00 Δευτέρα έως Παρασκευή).