Άλλαξε τη ζωή σου σε ένα μήνα

  • Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2018 19:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου σε μόλις 4 βδομάδες. Αρκεί να το θέλεις. Πάρε χαρτί και μολύβι και οργάνωσε το δραστικό σου plan. Θα προβείς σε θεαματικές αλλαγές σε τέσσερις φιλόδοξες βδομάδες και είναι πολύ πιο απλό από όσο ακούγεται. Το πρώτο βήμα που θα σε φέρει πιο κοντά στο στόχο σου είναι να αξιολογήσεις τη ζωή σου και να δεις πού χρειάζεται βελτίωση. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι έναν καθημερινό οδηγό που θα σε εμπνέει σε κάθε σου βήμα, θα σε κρατάει σε εγρήγορση και θα αξιολογεί την πρόοδο σου.

Εμείς συγκεντρώσαμε τις 4 κινήσεις-κλειδιά στις οποίες πρέπει να δώσεις τη μεγαλύτερη προσοχή:

 

Get inspired

Η λέξη κλειδί κλειδί είναι: inspiration. Δε θα μπορέσεις ποτέ να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου αν δεν εμπνευστείς από αυτούς. Βρες τα κίνητρα που σε εμπνέουν να πετύχεις τον στόχο σου και make it happen. Μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις, αλλά με την πρώτη αποτυχία να μην μπορείς να παραμείνεις εκεί και να τα παρατάς. Stay inspired και motivated λέμε εμείς. Τα κίνητρά σου πρέπει να μείνουν ενεργά.

 

Δημιούργησε την απόλυτη to-do list

Όλες κατά καιρούς κάνουμε λίστες, αλλά κατά ποσό είναι αποτελεσματικές; Τις τηρούμε, προσπαθούμε να τις φέρουμε εις πέρας, ενώ μερικές μπορεί να μείνουν ανεκπλήρωτες για μια ζωή. Πρέπει να σκεφτείς έξυπνα τι θα γράψεις στη λίστα σου, μη γράψεις κάτι που είναι αδύνατον να συμβεί και απλά να ελπίζεις ότι κάποτε θα του βάλεις το τικ του. Εάν τα όνειρα που έχεις να επιτυχείς είναι μεγάλα και χρειάζονται αρκετό χρόνο και δουλειά, σπάσε τα σε μικρότερους στόχους που θα σε φέρουν πιο κοντά τους.

 

Healthy lifestyle

Και κάπου εδώ έρχεται το healthy lifestyle που προσπαθείς να υιοθετήσεις αλλά δεν μπορείς, λόγω της έντονης και πολυάσχολης καθημερινότητάς σου. Μερικές φορές -σχεδόν πάντα- είναι πιο εύκολο να τρως ό,τι βρεις και όταν το βρεις. Εδώ όμως είναι που δημιουργείται το πρόβλημα και δεν ακολουθείς τον υγιεινό τρόπο ζωής που θα ήθελες. Η λύση είναι προγραμματισμός και προετοιμασία. Πάρε ένα χαρτί την πρώτη μέρα της εβδομάδας και προγραμμάτισε τα γεύματα της ημέρα σου και της υπόλοιπης εβδομάδας σου. Προετοίμασε από το προηγούμενο βράδυ το φαγητό σου και είσαι έτοιμη! Εύκολο ε;

 

Θυμήσου ό,τι χρειάζεται να κάνεις

Ο σωστός προγραμματισμός δε χρειάζεται μόνο στην επαγγελματική σου ζωή αλλά και στην προσωπική. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που δεν πρέπει να ξεχνάς. Ναι, το ξέρουμε είναι εύκολο να ξεχάσεις ή να αφήσεις στην άκρη τον εαυτό σου όταν τρέχεις όλη μέρα, αλλά αυτό σου κάνει κακό. Εκτός από το πρόγραμμα της διατροφής σου, σημείωσε και τις προσωπικές σου ανάγκες. Μπορείς να έχεις τις self-care σημειώσεις σου, το πρόγραμμά σου για το γυμναστήριο ακόμη και μια λίστα με τα έξοδα σου για καλύτερο χειρισμό των οικονομικών σου.

 

Πηγή: savoirville