Βάζουν την Κρητική κουζίνα και τους ντόπιους παραγωγούς στα ξενοδοχεία - Διήμερο φεστιβάλ

  • Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2018 09:49
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Ένα ιδιαίτερα πλούσιο θεματικά διήμερο περιλαμβάνει πλήθος δράσεων, που στόχο έχουν την ανάδειξη και στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής φιλοξενίας & επιχειρηματικότητας, οργναώνεται αύριο και μεθαύριο στο ξενοδοχείο Candia Maris.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ τοπικής κουζίνας και προιόντων που οργανώνουν από κοινού το We do local και το IEK AKMI.

 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιούνται ανοιχτά σεμινάρια, που στοχεύουν στην εκπαίδευση και δια βίου μάθηση των επαγγελματιών που κατά κανόνα απασχολούνται με τον Τουρισμό, τα οποία έχουν ως θεματικές τους ενότητες, την ορθή διαχείριση των Social Media, την αειφόρο ανάπτυξη και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στις ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς και την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματική ενότητα του Food & Wine Pairing κρητικών πιάτων με κρητικό κρασί.

 

Ειδικότερα την Κυριακή, το φεστιβάλ περιλαμβάνει σεμινάρια δημιουργίας γλυκισμάτων για παιδιά, καθώς και πλήθος γευσιγνωσιών τοπικών πιάτων, τα οποία συνοδεύονται με εκλεκτό εμφιαλωμένο κρασί από κρητικούς παραγωγούς και τη συνεργασία του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης.

 

Το διήμερο φεστιβάλ διοργανώνεται από την εταιρεία «Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε. – We Do Local» με τη συνεργασία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

 

Και τις δύο ημέρες, το φεστιβάλ παραμένει ανοιχτό για το κοινό από τις 11:00 το πρωί έως και τις 7:00 το απόγευμα, με το σύνολο των δραστηριοτήτων του να παρέχονται δωρεάν.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ διαμορφώνεται ως εξής:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Απριλίου

 

11:00 – 19:00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα τοπικών παραγωγών.

12:00 – 14:00: Τακτική Γενική Συνέλευση We Do Local.

14:00 – 15:00: Παρουσίαση We Do Local (πρότυπο πιστοποίησης τουριστικών καταλυμάτων & πλοίων) – Παρουσίαση ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

15:00 – 17:00: Γεύμα – Μπουφές (Το menu επιμελούνται σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ).

17:00 – 18:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Social Media Marketing – Get your story straight». Εισηγήτριες: Γιολάντα Λουλάκη, Marketing Consultant, καθηγήτρια ΙΕΚ ΑΚΜΗ & Ράνια Κόκκινου, Επικοινωνιολόγος, Ground Branding Agency.

18:00 – 19:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «Αειφόρος Ανάπτυξη & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων». Εισηγητής: Ευάγγελος Ταλιούρης, καθηγητής ΙΕΚ ΑΚΜΗ, PhD Πολιτικών Επιστημών.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Απριλίου

 

11:00 – 19:00: Ανοιχτά εκθεσιακά περίπτερα τοπικών παραγωγών.

11:00 – 12:00: Πρωινό – Μπουφές.

12:00 – 14:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (απευθύνεται σε παιδιά): Οι σπουδαστές του τμήματος Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, εκπαιδεύουν τα παιδιά σε ένα δημιουργικό σεμινάριο και φτιάχνουν μαζί τους γλυκές δημιουργίες ζύμης.

14:00 – 16:00: «Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ» - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: Οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αξιοποιούν τα ποιοτικά υλικά που προσφέρουν οι συμμετέχοντες παραγωγοί και δημιουργούν πιάτα με βάση την… Κρήτη, τα οποία προσφέρονται στους παραβρισκόμενους για γευστική δοκιμή.

15:00 – 16:00: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ: FOOD & WINE PAIRNG by IEK AKMH:

Οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, δημιουργούν γευστικά πιάτα, για τα οποία επιλέγονται ως συνοδευτικά, εξαιρετικής ποιότητας κρητικοί οίνοι. Ο κρητικός αμπελώνας σε ένα μοναδικό «πάντρεμα» με την κρητική γαστρονομία και τη δημιουργική συνύπαρξη γεύσεων. Εισηγήτρια: Σοφία Μιχελινάκη, καθηγήτρια ΙΕΚ ΑΚΜΗ, MSc in Industrial Biotechnologhy