Κι όμως. Και οι σκύλοι λένε ψέμματα!

  • Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2018 15:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κατοικίδιο

Είναι δυνατόν ένας σκύλος να πει ψέμματα; Κι όμως. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, Ελβετοί ερευνητές βρήκαν ότι οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να εξαπατήσουν τους ανθρώπους για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Οι ερευνητές εκπαίδευσαν 27 σκύλους, διαφόρων ηλικιών, ώστε να μπορούν να ξεχωρίσουν μεταξύ μιας γυναίκας που είναι πιο δεκτική να τους δώσει την αγαπημένη τους λιχουδιά και μιας γυναίκας που είναι πιο «δύσκολη».

Για να μπορούν να ξεχωρίσουν μεταξύ των δύο, οι σκύλοι έμαθαν να τις οδηγούν σε τρία διαφορετικά κουτιά: Το πρώτο είχε μέσα λουκάνικα, το αγαπημένο τους φαγητό, το δεύτερο είχε μπισκότα σκύλου και το τρίτο ήταν άδειο.

Στην εντολή «δείξε μου το φαγητό» οι σκύλοι οδηγούσαν τις γυναίκες σε ένα από τα τρία κουτιά.

Η πιο «εύκολη» και δεκτική γυναίκα αντάμειψε τον σκύλο με οτιδήποτε ήταν μέσα στο κουτί, ενώ η πιο «δύσκολη» το κράτησε για τον εαυτό της.

Τι σχέση έχει αυτό με τα ψέμματα;

Οι σκύλοι ήταν λιγότερο πιθανό να οδηγήσουν τη «δύσκολη» παρτενέρ τους στο αγαπημένο τους φαγητό (δηλαδή τα λουκάνικα) γιατί ήξεραν ότι θα το κρατούσαν για το εαυτό τους!

Μάλιστα, δύο από τους σκύλους που πήραν μέρος στην έρευνα πήγαιναν κάθε φορά την «εύκολη» παρτενέρ στα λουκάνικα αλλά ποτέ τη «δύσκολη»...

Πρώτο Θέμα