Οι απαντήσεις για τη ζωή είναι εδώ - 10 δωρεάν συμβουλές από ψυχολόγους που θα πλήρωνες για να ακούσεις

  • Παρασκευή, 13 Απρίλιος 2018 08:23
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ψυχολογία

Αν ρωτήσετε ένα άτομο που μόλις βγήκε από το γραφείο του ψυχολόγου να σας πει τι...
έμαθε, πιθανότατα θα πάρετε μία από τις 10 απαντήσεις που ακολουθούν. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να πληρώνετε μια περιουσία, αν μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε μόνοι σας;

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας μερικές από τις πιο δημοφιλείς συμβουλές που θα ακούσετε στο γραφείο ενός ψυχολόγου. Και παρόλο που αυτές οι συμβουλές έχουν αποτέλεσμα με πολλούς θεραπευόμενους, υπάρχουν κάποιες καταστάσεις όπου απαιτείται ιδιαίτερη προσέγγιση κατά τη διάρκεια μίας προσωπικής διαβούλευσης.

10. Τα περισσότερα προβλήματα προέρχονται από την παιδική ηλικία

Απλά κοιτάξτε τους γονείς σας. Ποια ήταν η συμπεριφορά και τα κίνητρά τους; Υπάρχουν τόσες πολλές θεωρίες που εξηγούν γιατί τα προβλήματά μας προέρχονται από την παιδική μας ηλικία. Εάν καταλάβετε τους γονείς σας, θα είστε σε θέση να τους συγχωρήσετε και να κάνετε ένα τεράστιο βήμα προς την αποδοχή του εαυτού σας.

9. Έχετε άλλα προβλήματα στο κεφάλι σας

Ένας εσωτερικός διάλογος όπως «Θα έπρεπε να είχα απαντήσει με διαφορετικό τρόπο» είναι απολύτως άχρηστος. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τις ενέργειες των άλλων ανθρώπων. Μεγάλωσαν σε διαφορετική ατμόσφαιρα και έχουν τις δικές τους εμπειρίες που διαφέρουν από τις δικές σας.

8. Μιλήστε περισσότερο για τα συναισθήματά σας

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την εκτίμηση μιας κατάστασης; Όταν κατηγορείτε ένα άτομο για κάτι, προσπαθεί να προστατευθεί. Και αν εκφράσετε τα συναισθήματά σας, του δίνετε την ευκαιρία να διορθώσει την κατάσταση διατηρώντας την αξιοπρέπεια ή την ευκαιρία να εκφράσει τη γνώμη του.

7. Ενδιαφερθείτε περισσότερο για τον εαυτό σας

Η σύγκριση με άλλους είναι μια κακή συνήθεια. Όπως είπαμε πριν, ο καθένας έχει τις δικές του γνώσεις και τις προσωπικές του ιδιότητες, τις επιθυμίες και τα επιτεύγματά του. Εάν εμπνέεστε από τις ιδέες κάποιου, αυτό είναι σπουδαίο. Αλλά αν αντιγράφετε τη ζωή ενός ατόμου, καταστρέφετε τη ζωή που υποτίθεται ότι απολαμβάνετε.

6. Αφεθείτε ελεύθεροι

Αυτή η συμβουλή είναι καλή για όλες τις πτυχές της ζωής. Αν θέλετε να βρείτε έναν σύντροφο, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να αλλάξετε δουλειά, να βρείτε το πάθος σας, να ασχοληθείτε με κάτι που σας ενδιαφέρει, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε ελεύθερο τον εαυτό σας!

5. Θέστε όρια και μην αφήσετε κανέναν να τα ξεπεράσει

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πελάτες των ψυχολόγων προσπαθούν να βρουν λύση στις συναναστροφές τους με άλλους ανθρώπους, όπως το θυμωμένο αφεντικό ή τα έφηβα παιδιά τους. Και η επιβολή ορίων αποτελεί το 50% των συμβουλών που δόθηκαν για την επίλυση του προβλήματος. Εάν υπομείνετε την κακή στάση κάποιου, τίποτα δεν θα αλλάξει. Αλλά αν θέσετε τα όριά σας, ο άλλος θα αρχίσει τουλάχιστον να σας σέβεται.

4. Κάθε μέρα, πηγαίνετε ένα βήμα παρακάτω

Μια συνήθεια σχηματίζεται σε 20 ημέρες και μένει στο μυαλό σας για 20 ημέρες επίσης. Οι ψυχολόγοι ξέρουν για αυτές τις λειτουργίες στο μυαλό μας και συνιστούν να κάνουμε πάντα ένα βήμα παραπέρα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν μπορείτε να πείτε «ευχαριστώ» στον σύζυγό σας, για παράδειγμα, θυμηθείτε να καταγράψετε όλες τις καλές ενέργειές του κάθε μέρα και μετά να τον ευχαριστήσετε -θα δείτε ότι δεν είναι τόσο κακός!

3. Σκεφτείτε την εμπειρία που αποκτήσατε χάρη σε μία κατάσταση

Κάθε αγχωτική κατάσταση σημαίνει ότι έχετε βγει από τη ζώνη της άνεσής σας. Σημαίνει επίσης ότι έχετε αποκτήσει μια νέα εμπειρία που θα σας βοηθήσει να μην κολλήσετε στην ίδια κατάσταση στο μέλλον. Και αν θέλετε να οικοδομήσετε καλές σχέσεις με τους ανθρώπους, πρέπει να σκεφτείτε τα πάντα για να καταλάβετε τι πρέπει να κάνετε και πώς μπορείτε να λύσετε τυχόν προβλήματα.

2. Μην προσπαθείτε να αλλάξετε τα πράγματα

Όταν προσπαθείτε να αλλάξετε κάτι, μην το παρακάνετε. Αν έχετε κάποια οικογενειακά προβλήματα και γνωρίζετε τι πρέπει να αλλάξετε, αλλάξτε τον εαυτό σας και μην προσπαθείτε να αλλάξετε τα άλλα μέλη της οικογένειας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον εαυτό σας και να βοηθήσετε την κατάσταση να προχωρήσει ή να αναγκάσετε την οικογένειά σας να κάνει αυτό που θέλετε και να δημιουργήσετε μία ασταθή ατμόσφαιρα. Η επιλογή εξαρτάται από εσάς.

1. Μη βασανίζεσαι. Γίνε φίλος με τον εαυτό σου!

Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να παραδεχτείτε την ήττα και να δεχτείτε ότι δεν μπορείτε να επηρεάσετε τα πάντα. Μην σκέφτεστε τα πράγματα ξανά και ξανά και μην θεωρείτε ότι ο χρόνος σας πάει χαμένος. Εάν σταματήσετε για κάποιο χρονικό διάστημα, σημαίνει ότι θυμάστε προηγούμενες εμπειρίες και είστε έτοιμοι να επιλέξετε τη σωστή κατεύθυνση για να προχωρήσετε.

infowoman.gr