Τσιπούρες με πατάτες στο φούρνο

Κλασική συνταγή που συνδυάζει άρωμα, γεύση και θρεπτική αξία

Υλικά για 2 άτομα

2 μέτριες τσιπούρες
4 -5 μέτριες πατάτες κομμένες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 φλιτζανάκι νερό
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
δεντρολίβανο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε καλά με λεμόνι και λάδι. Κόβουμε από 2 πολύ λεπτές φέτες λεμόνι και τις βάζουμε στην κοιλιά του κάθε ψαριού.

Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε μέσα σε μπολ. Τις περιχύνουμε με λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε να πάνε παντού όλα τα υλικά. Βάζουμε τα ψάρια σε ταψί που σκεπάζεται ή σε γάστρα. Γύρω-γύρω βάζουμε τις πατάτες, δεντρολίβανο και το νεράκι.

Σκεπάζουμε με το καπάκι ή και με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 30 λεπτά, ή όσο χρειάζονται για να ψηθούν οι πατάτες.
Προς το τέλος του ψησίματος, αφαιρούμε το σκέπασμα και γυρίζουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά, ώστε να πάρουν χρώμα τα ψάρια και οι πατάτες.

newsbeast.gr

Αφηστε καποιο σχολιο