Έτοιμοι για το διάστημα .. οι Κρητικοί αστροναύτες - Το πρωτοποριακό πρόγραμμα νέων επιστημόνων

  • Πέμπτη, 12 Απρίλιος 2018 08:47
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η ομάδα “ Cretan Astronaut ” του Youth Entrepreneurship Club (Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας), που αποτελείται από φοιτητές και αποφοίτους, αναπτύσσει στην Κρήτη ένα project πάνω στις Τεχνολογίες Αεροδιαστημικής, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες και τα οφέλη ενασχόλησης με τον κλάδο αυτό ενώ ταυτόχρονα θέλει να προβάλλει την Κρήτη και να την τοποθετήσει στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, στόχος της ομάδας είναι, πρώτον, η αποστολή ενός σκάφους στο διάστημα το οποίο αποτελείται από μια πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμη διάταξη που θα καταγράψει το ταξίδι με μία κάμερα γωνίας λήψης 360 μοιρών, ενώ ταυτόχρονα θα αναλύει την πορεία του σκάφους σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση έξυπνων αλγορίθμων όσο αυτό διεξάγει μετεωρολογικές μετρήσεις και, δεύτερον, να παρουσιάσει στους εμπλεκόμενους ενδιαφερόμενους οργανισμούς πώς το κόστος πτήσης τέτοιων αποστολών μπορεί να μειωθεί, καθιστώντας τα μέρη των σκαφών πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμα.

Τα μέλη της ομάδας μας ενημερώνουν ότι βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία τονίζοντας : "Πρώτο εγχείρημα της ομάδας είναι ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η αποστολή ενός καινοτόμου σκάφους στη στρατόσφαιρα μέσω μετεωρολογικού μπαλονιού από την Κρήτη. Πλήρωμά του, η φιγούρα του κρητικού αστροναύτη η οποία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο βίντεο 360 μοιρών στο οποίο θα καταγράφεται το ταξίδι. Όλα τα μέρη της διάταξης είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, μειώνοντας έτσι το κόστος τέτοιων πτήσεων.

Ειδικά σε αυτή την εποχή, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να στηρίζονται πρωτοβουλίες των νέων, κυρίως όταν αυτές προβάλουν και αναδεικνύουν την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα, τη Κρήτη. Με την προσπάθειά μας θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα πανελλαδικά, ίσως και παγκόσμια, ότι μια μικρή ομάδα φιλόδοξων νέων μπορεί να ξεπεράσει τα οικονομικά και επιστημονικά εμπόδια μιας τέτοιας αποστολής.

Έχουμε παρουσιάσει το εγχείρημά μας σε τρία τηλεοπτικά κανάλια (Παγκρήτιας & Πανελλαδικής Εμβέλειας) ενώ οι online δημοσιεύσεις δελτίων τύπου από γνωστούς ιστοτόπους αριθμούν πάνω από είκοσι. Επίσης συμμετέχουν σε συνέδρια επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, όπως το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Startup Europe Week και το TedxUOC.

Έχοντας φτάσει πλέον στην "τελική ευθεία", ύστερα από μήνες δουλειάς και σχεδίασης, μπορείτε έμπρακτα να βοηθήσετε την Κρήτη να φτάσει στο διάστημα!

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας και θα χαρούμε να απαντήσουμε οποιαδήποτε ερώτηση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μία μικρή παρουσίαση της ομάδας μας! https://docs.google.com/presentation/d/1SH4g3dTryu5eL5wrqxKyd9KTFIsICuDpSKAGxBQwJtU/edit?usp=sharing"