Φουντώνουν οι φήμες πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν έχει θαφτεί στο Αλθορπ

  • Δευτέρα, 9 Απρίλιος 2018 09:13
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Το γύρο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης κάνουν οι φωτογραφίες που δείχνουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας να έχουν εγκατασταθεί γύρω από την κρύπτη στο Ναό της Παναγίας στο Νόρθαντς, στο σημείο όπου πολλοί υποθέτουν πως έχει ταφεί η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Οι αισθητήρες έχουν τοποθετηθεί στην οροφή και το πάτωμα της κρύπτης στο οικογενειακό παρεκκλήσι των Σπένσερ, της οικογένειας της πριγκίπισσας Νταϊάνας. Η κρύπτη περιβάλλεται από μία υψηλή περίφραξη που φτάνει μέχρι και τα 6 μέτρα, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που τράβηξε η Daily Star.

Οι πινακίδες προειδοποιούν τους επισκέπτες πως παρακολουθούνται και πως τα «συστήματα είναι σε χρήση».

Μια πράσινη λυχνία αναβοσβήνει όταν κάποιος πλησιάσει αρκετά, ενώ μια άλλη πινακίδα αναφέρει πως «ο χώρος παρακολουθείται».

Η ασφάλεια στην εκκλησία έχει ενισχυθεί, άγνωστο όμως το πότε. Μέχρι σήμερα, πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως το φέρετρο της Νταϊάνας μεταφέρθηκε κρυφά από το οικογενειακό κτήμα των Σπένσερ που ετάφη και πως πλέον φυλάσσεται στο οικογενειακό παρεκκλήσι των Σπένσερ, στο Νόρθαντς.


Το νησάκι στο κτήμα της οικογένειας Σπένσερ στο Αλθορπ, που έχει θαφτεί η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Φωτογραφία: AP

Κάθε εβδομάδα, θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας από όλο τον κόσμο επισκέπτονται την εκκλησία στο Νόρθαντς και αφήνουν σχόλια στο βιβλίο των επισκεπτών, όπως το «Ναι, Νταϊάνα, ξέρουμε ότι είσαι εδώ» και «η πριγκίπισσα Νταϊάνα βρίσκεται εδώ στην κρύπτη δίπλα στον πατέρα της».

Οι φήμες μάλιστα, ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο, με την 20η επέτειο του θανάτου της και περιελάμβαναν ένα αμφιλεγόμενο χρονοδιάγραμμα των γεγονότων και πολλούς «μάρτυρες».

Οι θεωρίες άρχισαν μετά από δημοσιεύματα για μια σειρά από ανεξήγητα γεγονότα στο χωριό την νύχτα της ταφής – 6 Σεπτεμβρίου 1997 – και γύρω στο χρόνο της κηδείας της.

Αλλά προκειμένου να παύσουν οι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, ο επίσκοπος του Πίτερμποροου έδειξε το πιστοποιητικό ταφής της Νταϊάνας, που δήλωνε ξεκάθαρα πως η πριγκίπισσα θάφτηκε στο Άλθορπ.

Πηγή:   iefimerida.gr