Ενα σπίτι-όνειρο -Μίνιμαλ και μποέμ με θέα το γαλάζιο του Αιγαίου (φωτογραφίες)

  • Κυριακή, 8 Απρίλιος 2018 11:02
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Το λευκό των Κυκλάδων, το ξύλο και η πέτρα συνδυάζονται αρμονικά και δημιουργούν μια κατοικία-όνειρο στη Σύρο.

Η «Θερινή Κατοικία I» από το αρχιτεκτονικό γραφείο BLOCK722, που ιδρύθηκε από τον Σωτήρη Τσέργα και την Κάτια Μαργαρίτογλου το 2009, αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό στολίδι του νησιού.

Η μίνιμαλ αρχιτεκτονική αναδεικνύεται μοναδικά από τον χαρακτήρα της αρχοντικής Σύρου. Το ζευγάρι ζήτησε από τους αρχιτέκτονες να υπάρξει η μέγιστη θέα προς τον κόλπο της Πλαγιάς και αυτό έγινε.

Η κύρια πρόθεση ήταν να ενοποιηθούν οι διάφοροι χώροι του σπιτιού κάτω από μια στέγη που βλέπει το Αιγαίο, χωρίς να δημιουργείται ένας τεράστιος όγκος, οδηγώντας έτσι σε ένα αποδομημένο ορθογώνιο με μαζικά ανοίγματα από όλες τις πλευρές.

Η είσοδος βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτιρίου και ακολουθεί μια ήπια κάθοδο μέσα από μικροσκοπικές αυλές, φυτεμένες με αρωματικά βότανα. 

Στον βασικό όγκο του κτιρίου βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι, ενώ ο λίγο ψηλότερος όγκος, που στεγάζει τον ιδιωτικό χώρο του ζευγαριού, είναι επενδυμένος με τοπική πέτρα.

Από την άλλη πλευρά οι ξενώνες είναι ανεξάρτητοι μεν, αλλά έχουν άμεση πρόσβαση στη πισίνα και τους κοινόχρηστους χώρους.

Ο εξωτερικός χώρος «αγκαλιάζεται» από το φυσικό τοπίο και μέσα από μονοπάτια και διάφορα επίπεδα διαμορφώνονται χώροι χαλάρωσης που είναι είτε ανοικτοί, είτε προστατευμένοι από τον ήλιο.

Οι κάτοικοι της κατοικίας έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας μοναδική θέα στο Αιγαίο.

Φωτογραφίες: block722



Πηγή:  iefimerida.gr