Ποιες πρωινές συνήθειες σε παχαίνουν

  • Σάββατο, 7 Απρίλιος 2018 17:41
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Ξέρουμε ότι το αδυνάτισμα δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για όλες εμάς που δεν ανήκουμε στην κατηγορία «μη με βλέπεις έτσι, τρώω πολύ αλλά δεν παχαίνω». ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι η πηγή του προβλήματος βρίσκεται μάλλον στις πρωινές μας συνήθειες και η αλλαγή τους είναι πιο εύκολη απ’ όσο νομίζαμε.

1. Κοιμάσαι παραπάνω απ’ όσο πρέπει
Σύμφωνα με μια έρευνα, το να κοιμόμαστε περισσότερο από 10 ώρες το βράδυ, αυξάνει την πιθανότητα να έχουμε μεγαλύτερο Δείκτη Μάζας Σώματος από αυτόν που έχουν όσοι κοιμούνται 7 με 9 ώρες. Πέρα από την έλλειψη ύπνου, λοιπόν, και οι υπερβολικές ώρες ξεκούρασης μπορούν να μας παχύνουν.

2. Δεν τρως πρωινό
Σύμφωνα με έρευνες, σχεδόν το 50% των Ελλήνων δεν ασχολείται με το πρωινό ή δεν θέλει να το συμπεριλάβει στην καθημερινή διατροφή του, γιατί θεωρεί ότι έτσι θα περιορίσει τις ημερήσιες θερμίδες του και θα αδυνατίσει. Η αποφυγή του πρωινού, όμως, όχι μόνο δεν αδυνατίζει αλλά αποφέρει και τα αντίθετα αποτελέσματα - ενώ ένα καλό πρωινό μειώνει την όρεξη για μεγάλη ποσότητα φαγητού στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας και έτσι αποτρέπει την κατανάλωση ανθυγιεινών και πρόχειρων τροφών.

3. Πίνεις καφέ κι όχι νερό
Ναι, ξέρουμε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ξυπνήσεις αλλά προτίμησε να καταναλώνεις το αγαπημένο σου ρόφημα αφού έχεις πιεί ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Βάσει ερευνών, ένα μεγάλο ποτήρι δροσερό νερό αμέσως μετά το ξύπνημα αυξάνει τον μεταβολισμό μέχρι και κατά 24%, γεγονός που βοηθάει στην καύση του λίπους.

4. Δεν στρώνεις το κρεβάτι σου
Κι όμως, οι άνθρωποι που συνηθίζουν να στρώνουν το κρεβάτι τους έχουν 19% περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθούν καλά και επομένως να μπορέσουν να έχουν μια ισορροπημένη μέρα όσον αφορά στη διατροφή τους. Το στρώσιμο του κρεβατιού, εξάλλου, μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις κι άλλες καλές συνήθειες όπως να μαγειρέψεις πιο υγιεινά αλλά και να πας στο γυμναστήριο.

5. Δεν ζυγίζεσαι
Οκ, αυτό το κάνουμε κι εμείς αλλά ερευνητές του πανεπιστημίου Cornell κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που ζυγίζονται καθημερινά καταφέρνουν πιο αποτελεσματικά να ακολουθήσουν και να στοχοπροσηλωθούν σε μια δίαιτα. Μήπως τελικά να κατεβάσουμε την ζυγαριά από το πατάρι;

 

Πηγή: queen