Λάδι ελιάς: Μήπως είναι το ελιξίριο για τέλεια μαλλιά πριν το Πάσχα;

  • Παρασκευή, 6 Απρίλιος 2018 19:42
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Η απάντηση είναι πως ναι! Το ελαιόλαδο θεωρείται μια διαχρονική αξία στην περιποίηση και οι ιδιότητες του κατέχουν μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις φυσικές καλλυντικές ουσίες. Μάλιστα προσφέρει γρήγορα και εμφανή αποτέλεσματα.

 

Η Ταυτότητα
Το λάδι ελιάς θεωρείται μυθικό στην κατηγορία των ελαίων καθώς από την εποχή του Iπποκράτη χρησιμοποιούταν για ενυδάτωση και ανάπλαση. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη E και οι πολυφαινόλες.  Συμπληρωματικά περιέχει και άλλα δραστικά συστατικά, όπως υψηλά ποσοστά βιταμίνης K, αλλά και ιχνοστοιχεία, όπως νάτριο και κάλιο, που είναι ευεργετικά για το δέρμα, και σίδηρο, στοιχεία ευεργετικό για τα μαλλιά.

Γιατί να πεις ναι…
Το κύριο συστατικό του ελαιόλαδου  είναι χλωροφύλλη που πρόκειται για μια αποθήκη αντιοξειδωτικών. Έτσι λοιπόν, οι πολυφαινόλες συνδυάζονται  με την βιταμίνη Ε και ένας φυσικός θησαυρός είναι στην υπηρεσία των μαλλιών σου. Θρέψη, λείανση, λάμψη και η τρίχα δείχνει πραγματική υγιής.

Εκμεταλλεύσου το! 
Και επειδή τα λόγια είναι περιττά και οι πράξεις είναι αυτές που θα  σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τα ιδανικά μαλλιά, ακολούθησε τα παρακάτω:

Στην κουζίνα σου:
Οι συνταγές από το ντουλάπι της γιαγιάς είναι πάντοτε ευεργετικές πόσο μάλλον όταν έχουν κύριο συστατικό το ελαιόλαδο. Η αγαπημένη μας καλοκαιρινή συνταγή για θρέψη είναι η μίξη ελαιόλαδου και δαφνέλαιου σε ισόποσες ποσότητες. Πέρασε τα μαλλιά σου με το μείγμα ρίζα-άκρη, τύλιξέ τα με μια ζεστή πετσέτα και άφησε το λάδι να δράσει. Συνέχισε με τη συνηθισμένη διαδικασία λουσίματος.

Στο μπάνιο
Και μιας και αναφερθήκαμε στη διαδικασία του λουσίματος καλές οι συνταγές με υλικά από την κουζίνα σου, όμως η καθημερινότητα δεν επιτρέπει τέτοιου είδους πολυτέλειες σε χρόνο και χρήμα. Πλέον οι συνθέσεις των σαμπουάν, κοντισιόνερ και μασκών έχουν «ελαφρύνει» . Οι εταιρίες κοσμετολογίας σεβόμενες τη δύναμη της φύσης έχουν δημιουργήσει σειρές αποτελεσματικές  αλλά με συνθέσεις που βασίζονται σε φυσικά συστατικά. Συνθέσεις με ξεχωριστά αρώματα και βελούδινες υφές, διαφορετικές συνταγές για τη φροντίδα κάθε τύπου μαλλιών που επανορθώνουν, θρέφουν σε βάθος, προστατεύουν και ενδυναμώνουν, γοητεύουν και προσφέρουν ποικίλες προτάσεις στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών.

 

Πηγή: fthis