Δροσερό γλυκό ψυγείου με φράουλες

  • Παρασκευή, 6 Απρίλιος 2018 16:39
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

Ένα ανάλαφρο, καλοκαιρινό γλυκό με σαβαγιάρ βουτηγμένα σε ελαφρύ σιρόπι, υπέροχη κρέμα και φράουλες. Προαιρετικά γαρνίρετε το γλυκό σας και με ζελέ φράουλας και απολαύστε το σαν επιδόρπιο και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

36 σαβαγιάρ
16-20 φράουλες κομμένες σε φέτες (ανάλογα με το μέγεθός τους)
Για τη κρέμα βανίλια:
1 Morfat Creamy
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής Morfat Delice βανίλια (130 γρ.)
400 ml παγωμένο γάλα
Για το σιρόπι:
300 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
Για γαρνίρισμα:
μικρές ολόκληρες φράουλες ή ζελέ φράουλας ή και τα δύο

Εκτέλεση συνταγής

Για το σιρόπι: Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη για 1 λ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει τελείως. 
Για τη κρέμα βανίλια: Βάζετε στο κάδο του μίξερ το Morfat creamy, τη κρέμα ζαχαροπλαστικής Delice και το γάλα και τα χτυπάτε για 20 λ για να αφρατέψει καλά το μείγμα. Χωρίζετε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη.  
Βουτάτε τμηματικά, ένα τη φορά, τα σαβαγιάρ στο κρύο σιρόπι για 25-30 δευτερόλεπτα και στρώνετε τα 12 από αυτά σε ένα στρογγυλό τσέρκι ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση με διάσταση βάσης 28 εκ. και ύψος 8 εκ.
Απλώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας και συνεχίζετε άλλες δύο φορές με εναλλάξ στρώσεις σαβαγιάρ και κρέμας τελειώνοντας με τη κρέμα. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μακρόστενο τσέρκι ή άλλο σκεύος που θα καλύψετε με πλαστική μεμβράνη που να χωράει στη βάση του 12 σαβαγιάρ).
Ισιώνετε την επιφάνεια του γλυκού, το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες να σφίξει καλά. Λίγο πριν το σερβίρετε το γαρνίρετε με τις ολόκληρες φράουλες, 1 ή και περισσότερες σε κάθε κομμάτι. 
Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό με ζελέ φράουλα. Ετοιμάζετε 1 φάκελο ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τον αφήνετε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν παγώσει καλά το γλυκό απλώνετε με ένα μεγάλο κουτάλι το ζελέ πάνω από το γλυκό και το βάζετε πάλι στο ψυγείο για άλλες 1,30-2 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά το ζελέ πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να το γαρνίρετε και με μερικές φράουλες κομμένες στη μέση και από πάνω να απλώσετε το ζελέ.

Πηγή: sintayes.gr